Непременно прочетете тези съвети, ако ще пътувате с бебе

Първото пътуване на бебето може да се окаже голямо изпитание, ако не подготвите нещата старателно.

С бебе на път

С бебе на път

Сменете пелената точно преди тръгване

Това може да ви се вижда излишно напомняне, но на практика майките често забравят да сменят пелената, защото има и толкова други неща, за които да мислят, преди да излязат с бебето.


Помислете как ще настаните бебето

При пътуване с кола ви трябва подходящо столче, в което бебето спокойно може да спи. В самолета изберете предварително местата си така, че да можете лесно да ставате и да го обслужвате. Вземете кенгуру, ако смятате, че детето ще се чувства най-добре близо до гърдите ви.

Ако сте с кола, тръгнете докато бебето спи

Ще си осигурите 3-4 часа спокойно пътуване, ако тръгнете тъкмо, когато бебето е заспало. Ако пътувате със самолет, няма как да нагласите часовете, но поне избягвайте полетите с междинни кацания.

Преценете часовете за хранене

Ако сте с кола, спирайте на всеки два часа, за да нахраните бебето. Кърмещите майки могат да направят това и в колата, но внимавайте детето да не повърне. Можете да затоплите шишето с приготвеното мляко в специален уред, който се включва там, откъдето се зарежда запалката на колата. В самолета стюардесата ще ви помогне, като стопли шишето в микровълновата фурна. Дайте на бебето да яде при излитането и при кацането, това ще го отвлече от неприятните болки в ушите. Не чакайте да бъде прекалено гладно, подгответе се предварително.

Вземете играчки

Изберете такива играчки, които не вдигат шум, иначе ще получите главоболие по време на пътуването. Вземете любимите му предмети и тези, с които заспива – така бебето няма да се чувства в съвсем непозната обстановка, където и да го отведете.

Направете списък на важните неща

Най-често се забравят кремове, лигавници, течни дезинфектанти… Съставете списък и погледнете още веднъж какво пише в него, преди да тръгнете.

По-спокойно!

Спокойни родители – спокойно бебе. Ако сте силно притеснени, не се чудете, че и детето ви хленчи и не може да заспи. Запазете доброто си настроение, отдайте се на любовта си към вашето бебе и то ще ви отвърне с усмивка. А пътуването ще премине без проблеми.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар