Направи този ТЕСТ и разбери дали отделяш достатъчно време за себе си!

промоции

В претовареното ни всекидневие мнозина от нас приемат прекарването на почивните дни (или няколко свободни часа) в занимания за собствено удоволствие като проява на безотговорност или егоизъм.

Психолозите обаче напомнят, че всеки човек има нужда от лично време и пространство. Проверете дали вие отделяте достатъчно за себе като направите този тест – и следвайте съветите на специалистите според полученият резултат.

време за себе си

Отделяте ли достатъчно време за себе си?

Отговорете на въпросите, като изберете един от трите предложени варианта. Резултатът се определя според това от кой вариант – А, Б или В, сте набрали най-много отговори.

1. Как прекарвате обедната си почивка?

А – Хуквате навън да изпълните няколко поръчки (от членове на семейството, от приятели) или да свършите някоя задача за дома. Доволни сте, че ще се пораздвижите далеч от офиса.

Б – Отивате в близкия парк или градинка, за да се поразходите на открито. Обичате да дишате чист въздух сред природата в спокойна атмосфера.

В – Сутринта сте поизостанали с работата и нямате време за обедна почивка. Просто грабвате първия попаднал ви сандвич от най-близкото кафене и се връщате в офиса, защото трябва да влезете в крак със сроковете.

2. Как се свързвате с приятелите си?

А – „Изстрелвате“ кратки съобщения от по два-три реда (имате три варианта на текста) на различни приятели. Не сте многословни, но те ще знаят, че мислите за тях.

Б – Отделяте няколко минути, за да напишете картичка (на хартия и в плик) и да я пуснете по пощата, защото сте сигурни, че ще е приятна изненада за добрите ви приятели, когато я открият в пощенската си кутия (кой ли го прави още днес?!).

В – Притеснявате се да изпращате текстови съобщения или пощенски картички, когато отдавна не сте се чували с някого, а да му се обадите по телефона ще отнеме много време, затова просто го оставяте за друг път.

3. Какво според вас е да се „поглезите“?

А – Обикновено нямате време през седмицата за подобни удоволствия, но на няколко месеца веднъж обичате да ходите на спа, козметик, масаж или други релаксиращи процедури.

Б – Поне една вечер през седмицата изключвате телефона си за час и се наслаждавате на любимата си вана с ароматни соли, отпускаща музика, интересна книга.

В – Толкова отдавна не сте се глезили, че дори вече не си спомняте какво сте правили за собствено удоволствие.

4. Молят ви да участвате в благотворителна акция, като просто държите един банер. Как постъпвате?

А – Приемате с ентусиазъм, независимо че вече имате планове за това време. Щом е за благородна кауза, отлагате всичко друго.

Б – Отказвате любезно, но твърдо, защото сте заети. Обещавате обаче да се включите, като направите дарение или участвате при следваща акция.

В – Преди да се усетите, сте казали „Да, добре“, въпреки че ви се иска да откажете – достатъчно сте се занимавали с подобни дейности.

5. Заспивате ли лесно, спите ли добре?

А – Не се оплаквате, особено след тренировка във фитнеса, последвана от късна среднощна среща по скайпа с приятели или роднини.

Б – Да, обикновено спите 7-8 часа и се будите свежи на сутринта.

В – Не, въртите се и се мятате в леглото с часове, не можете да се отпуснете и все мислите за това, какво ви предстои на следващия ден.

6. Колко често излизате без членове на семейството си?

А – Веднъж седмично.

Б – Поне два пъти през седмицата.

В – Много рядко, почти никога.

7. Гледате натрупаната купчина прани дрехи, които чакат за гладене, и си мислите:

А – „Бързо ще закача тези, които се мачкат лесно, в гардероба и отивам на масаж (кино, фитнес).“

Б – „Нищо няма да им стане да почакат още един ден, сега искам да гледам сериала по телевизията.“

В – „Защо той не ми помага повече, така всичко ще е по-лесно.“

8. В последния момент ви молят да отидете на бизнес вечеря. Как постъпвате?

А – Отлагате своите ангажименти и приемате ангажимента.

Б – Отказвате, защото имате свои планове за вечерта, но определено ще приемете при следващ случай.

В – Съгласявате се, въпреки че мърморите и си мислите защо все на вас ви дават допълнителни задачи.

9. Канят ви да заминете за уикенда с приятели. Как ще го приеме партньорът ви?

А – Няма да му е приятно и вие отказвате.

Б – Той се радва за вас, защото заслужавате да си починете.

В – Казва ви, че е малко егоистично от ваша страна да заминете за целия уикенд и вие вероятно ще се съгласите да излезете само на следобедна среща с приятели.

Резултати:

Haй-много А
ВИЕ СТЕ РАБОТНАТА ПЧЕЛИЧКА, КОЯТО ВСЕ Е ЗАЕТА. Знаете, че трябва да се разтоварите, но ви е трудно да намерите време. Опитайте се да подбирате по-внимателно какви ангажименти приемате и си обещайте следващия месец да откриете начин да се „поглезите“ – дори само да си вдигнете краката на масата и да си починете за 30 минути, пише „Журнал“.

Най-много Б
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ВИЕ СТЕ ОТ ХОРАТА, КОИТО УСПЯВАТ ДА НАМЕРЯТ ВРЕМЕ ЗА СЕБЕ СИ. От опит знаете колко по-добре се чувствате след релаксиращи процедури. Продължавайте в този дух.

Най-много В
ПРЕТОВАРЕНИ СТЕ ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И НЕ ИМ ВИЖДАТЕ КРАЯ. Научете се да казвате „Не!“, уверено и открито. Трябва да сте наясно кога да спрете и поне веднъж седмично правете нещо само за собствено удоволствие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар