Стягайте куфарите!

Ако за вас перфектния багаж е мираж, опитайте този път да стегнете куфарите си, следвайки съветите на професионалист. Ето какви са те…

Какво да взема? Този е съдбовният въпрос, пред който се изправяме всеки път, преди да заминем за по-дълго или по-кратко време. И всеки от опит знае, че да подготвиш багаж, който да е едновременно и лек, и вдъхващ сигурност, че взи­маш всичко необходимо, е голям проблем. Но не неразрешим. И тук си има някои тънкости, които ще улеснят живота ви. Ето какво съветва Йорг Зербок, експерт по производството на куфари и консултант за Louis Vuitton.

ТАЙНАТА НА ИДЕАЛНИЯ КУФАР. Преди да решите какъв багаж ще носите, е важно да определите вида на пътна­та чанта. Например за кратко пътуване из някой старинен град или уикенд на морето по-подходящи са меките сакове и раници, а не твърдите куфари, които пречат на мобилността ви. Големите твърди куфари са подходящи за далечни дестинации и дълги пътувания, които обикновено са със самолет.

ИЗБОРЪТ НА ДРЕХИ. Сложете на леглото си всичко, което бихте искали да вземете със себе си за това пътуване, включително обувките и всички аксесоари. След това направе­те повторна селекция. За кратки пътувания е по-добре да взе­мете малко дрехи и в цветови гами, които се комбинират добре помежду си. Най-подходящи са неутралните тонове като бежово, черно и бяло.

ПОДРЕЖДАНЕТО НА БАГАЖА. Има си определени правила, валидни за подреждането на всеки тип куфар или пътна чанта. Първо, тоест най-отдолу, се слагат най-тежкте неща – като обувки, козметичен несесер и книги например. После – по-деликатните дрехи: поли, рокли, панталони (винаги сгънати прилежно по ръбовете). И най-отгоре се слагат връхните дрехи – жилетки, пуловери, якета, сака. Важно е да се запълнят всички празни места, така че при носенето вещите вътре да не се разместват. За целта използвайте бельо, тишърти, чорапи или пък тънка хартия.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ НЕЩА. За да се чувствате еднакво подготвена както за разходките през деня, така и за романтичните вечери, не пропускайте да сложите в багажа си а блестящ топ, който стои перфектно и с джинси, и с женствена пола, която да облечете за по-елегантен случай. Вземете си и блестяща миничантичка за подобен повод, а иначе заложете на голяма практична чанта за всекидневието. И задължително вземете чифт много удобни обувки.

МАЛКИ ТРИКОВЕ. Ако не искате да се товарите с излишен багаж, изберете козметика в миниопаковки за еднократно ползване. Откажете се и от ютията – просто като пристигнете в хотела, напълнете ваната с топла вода и закачете над нея всички дрехи – парата ще ги опъне перфектно. И  по принцип избирайте за път дрехи от немачкаеми материи – обикновено най-лесно се мачкат чистият кашмир, чистият лен и чистият памук.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар