Вампирска терапия – тонизира организма и подмладява!?

Вампирската терапия е най-новият хит в света на естетичната медицина. От процедурата се възползват главно спортисти с цел ускоряване процеса на възстановяване след нанесена травма.

Терапията е подходяща и за хора, които искат да са по-енергични, тонизирани и да имат по-дълбок и здрав сън.

Като цяло вампирската терапия представлява взимане на част от кръвта на пациента, която се подлага на пречистване с помощта на ултравиолетова светлина. След като кръвта е обработена, тя се връща обратно в кръвния поток на пациента.

По този начин се увеличават енергийните нива, стимулира се имунната система, подобрява се обмяната на веществата, намаляват се симптомите на диабет и се увеличава ползотворното действие срещу появата на акне и други кожни несъвършенства.

Препоръчително е преди да се предприеме подобна процедура да се направи консултация с личния лекар и с лекар специалист.

Редица медици са настроени скептично към процедурата. Действието на вампирската терапия към предотвратяването на акнето е необосновано, поради факта, че акнето се дължи на освобождаването на голямо количество кожен секрет, който запушва порите, смята дерматологът д-р Сам Бънтин.

Ефективността на вампирската терапия тепърва ще се установява, смятат специалисти, поради скорошното появяване на пазара на естетичните процедури.

 

Усмивката на Нина Добрев

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар