Вижте каква коса има и ще разберете характера й!

промоции

Днес много хора се опитват да определят съдбата си по линиите на ръцете, по разположението на бенките, по зодиакалните знаци. Но съдбата ни е пряко свързана с характера, а той, освен от много други неща, се определя и от…цвета и структурата на косата.

Цветът на косата определя характера

Цветът на косата определя характера

Особености на косата

В процеса на еволюция, на подсъзнателно ниво, хората са започнали инстинктивно да съдят за темперамента на човека по различни външни признаци като цвета и типа коса. Например обикновено хората с нежна, като на дете, коса са по-чувствителни и емоционални натури. Те не се отличават с крепко здраве – тялото им е крехко, а душата – лесно ранима.

Ако пък опознаете по-отблизо човек с по-плътна и дори грубовата на допир коса, то най-вероятно ще се окаже, че той си е опърничав – като косата си. Това са неуморни, силни натури с твърди характери.

В сравнение с другите, те много по-лесно понасят болката и житейските несгоди. И са доста праволинейни: по-лесно им е да кажат всичко директно, дори и да обидят с това – не са много деликатни. Не умеят да разпознават оттенъците на чуждите чувства и скритият подтекст в изказванията по свой адрес – заради това много хора ги смятат за твърде затворени.

Несъзнателни симпатии, асоциации, впечатления

Много често (но далеч невинаги) грубата коса се среща при тъмнокосите, а на светлата коса са по-присъщи мекота и тънък косъм. Възможно е именно това да е причината за несъзнателната симпатия на много мъже към блондинките, които им се струват задължително нежни и чувствителни. Да добавим и това, че белоснежните нюанси се асоциират със свежест, чистота и непорочност, а златистите – с благополучие, а това са си все привлекателни качества. Косите в такива цветове по-меко обрамчват лицето, сякаш леко размивайки контура на главата, като така приглаждат чертите при силно изразени емоции, а това създава впечатление за скромност, уравновесеност, спокойствие.

Характер според цвета на косата

И все пак: каква е връзката на цвета на косата с характера? Вижте най-важните особености според естествения цвят на женската коса. А ако сте избрали някой цвят и с години се боядисвате именно така, то значи това категорично е променило вашата настройка към живота и дори някои черти на характера ви, пише Журнал за жената.


Светла

Блондинките не са много умни, леко наивни и раними, винаги се стремят към независимост. Предпочитат да решават проблемите, като разчитат на своята привлекателност и интуиция. Те са сантиментални, добродушни, склонни към непостоянство, промени в настроенията. Склонни са да идеализират нещата, затова понякога доукрасяват фактите. Блондинките са идеални любовници, с актьорски заложби. Не са много трудолюбиви, но при умело ръководство могат да са добри изпълнители. Истински мечтатели. Имат прекрасни отношения с тъмнокоси мъже.

Тъмноруса

Жените с такъв цвят на косата са спокойни и разсъдливи, стремят се към вътрешна хармония и не понасят натиск отстрани. Те са прекрасни приятели и събеседници. Притежават прекрасен темперамент и великодушие, склонни са винаги да помогнат дори на непознат. Те са предани любовници и работохолици. Разбират добре хората и печелят доверие. Пепелнорусите са хитруши. Но в общи линии тъмнорусите жени са щастливи в брака, успешни в професии, свързани с грижа за деца или възрастни хора.

Кестенява

Това са жени с мек характер, изпълнителни, отговорни и постигащи целите си. Обичат да пътешестват и опознават света, да усвояват нови неща. Винаги се грижат за здравето и външността си. Намират общ език с всички – общителни и жизнерадостни са. По-мургавите дами с този цвят коса са по-сдържани, а светлокожите – по-сантиментални. Тъмнооките преуспяват в техническите професии, а по-светлооките – в хуманитарните.

Черна

Чернокоските са провокатори – имат упорит характер и нямат навика да признават порядките. Може да се завиди на търпението, целеустремеността и проницателността им: не се спират пред трудности – използват всички пътища и начини. Неслучайно много брюнетки заемат ръководни длъжности в големи компании и се реализират успешно в дипломацията и политиката. Работохолици са и предпочитат тесния кръг от близки хора или самотата. Силният им характер често отблъсква мъжете и затова тези дами обикновено се омъжват по-късно – обикновено за блондини или кестеняви мъже.

Оранжева

Тя е признак за избухлив и упорит характер. Рижавата жена с квадратно лице е силна натура, способна да преуспее в типично мъжки дела, а дамите с овални лица са по-творчески настроени. Но всички еднакво не са склонни на компромиси, твърде ярко проявяват емоциите си – при тях се преплитат нежност и страст. Не бързат да създават семейство – предпочитат да се развиват в кариерата. Най-много им подхождат активни, високи мъже с тъмна коса. Не е случайно, че открай време рижавите дами се приемат за вещици – те определено са хитри, дори са склонни да послъгват. Обичат да си създават максимално много приятни моменти в живота.

Червена

Червенокосите се стремят към промени и са в постоянно търсене на идеала – в любовта или кариерата. Дамите, които се боядисват в такива нюанси, подсъзнателно се стремят да привлекат внимание. Привлекателни са за мъжете, но често са нещастни в любовта, защото мъжете са склонни да ги подозират, че не са искрени или че изневеряват – и затова обикновено ги предпочитат за любовници, вместо за съпруги. Но това не пречи на тези дами да са ярки, артистични, изобретателни и екстравагантни натури със силни характери.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар