Как да повдигнете самочувствието на срамежливия юноша?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Някои юноши са срамежливи и трудно допускат непознати хора до себе си

yunosha
На тази възраст обаче приятелските групи оказват огромно влияние върху психическото развитие. Може да помогнете на тийна, който иска да се впише в нова компания, с полезни препоръки.

Научно е доказано, че когато човек говори за себе си, в мозъка му се активират същите центрове на удоволствието като при хранене или получаване на пари. За да се хареса на хората, с които иска да се сприятели, е желателно тийнейджърът да общува с всеки от компанията. При това да говори малко за себе си и слуша много за другия.

Успешна техника е също искането на съвети. Нека юношата да потърси мнението на хората от компанията при покупката на нова дреха, книга или за предстоящ концерт на любима група.

Тийнът ще стане симпатичен и ако понякога повтаря думите на събеседника си, за да демонстрира интерес към него. Ако например негов съученик каже „През ваканцията бях на гости у роднини във Варна“, нека да повтори като ехо „Във Варна?“. Все пак не бива да прекалява с тази техника, иначе може да го сметнат за глупав.

Никой не обича да го критикуват, особено пред други хора. Юношата трябва да накара връстниците си да се
чувстват стойностни. Усети ли, че събеседникът му допуска грешка, не бива да му го казва право в очите. По-добре е да му зададе насочващи въпроси, чрез които той сам да се досети, че не е прав. Така ще възтържествува правдата, никой няма да се почувства унизен, а синът или дъщеря ви ще спечели симпатии.

Тийнът не бива да мисли, че ако говори зад гърба на някого, това ще го направи съюзник с хората, с които злослови. Напротив – те ще решат, че ги критикува точно по същия начин, когато тях ги няма. Затова да сдържа езика си, ако си търси нова компания.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар