Плачете! Сълзите са много полезни! Научете три важни факти за тях!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сълзите могат да бъдат провокирани от най-различни предпоставки, за които дори и не предполагате! Научете сега малко любопитни факти за тях!

Сълзите са полезни

Сълзите са полезни

  1. Плачът ни кара дa се чувстваме по-добре

Често се казва, че плачът е своеобразен отдушник и след сълзите човек се чувства много по-спокоен Дали е истина? Холандски учени направиха интересно изследване, за да докажат това твърдение. Те пуснали много тъжен филм на 60 души от двата пола, на различна възраст и с разнообразен социален статус и професии. 28 от тях не скрили сълзите си, докато останалите или бършели тайно очи, страхувайки се да бъдат забелязани, или стискали зъби и стоели с каменни лица. След прожекцията тези 28 души признали, че се чувстват спокойни и някак освободени, докато останалите показвали различна степен на нервност.


Изводът: Не преглъщайте сълзите си, в тях няма нищо срамно. Когато ви се плаче, плачете, и то открито, защото това изхвърля негативните емоции извън вас.

  1. Сълзите са различни

В буквалния смисъл! Сълзите, предизвикани от емоция, нямат нищо общо като химичен състав с тези, които имат за цел да овлажнят очите. Независимо дали емоцията е тъжна, или радостна, в този тип сълзи се увеличават нивата на протеини, манган (който е от съществено значение за съсирването на кръвта), калий (регулира кръвното налягане) и хормони като пролактин и кортикотропин (имат ключова роля в имунната система). Обяснението е, че по този начин те изхвърлят елементите, които се повишават по време на драматично събитие и така снижават риска от инфаркт.

Изводът: По- добре плачете, когато изпитвате нужда, защото това е полезно за здравето, пише Журнал за жената.

  1. Плач след секс

Напълно нормално явление. Много често жените плачат след полов акт, а понякога това се случва и на мъже. Учените наричат този феномен посткоитална депресия. В действителност това е вид меланхолия, която засяга както жени, така и мъже, и е реакция на организма, провокирана от потока от хормони, освобождаващи се по време на секс.

Изводът: Не крийте лицето си от партньора – ако усетите, че сълзите напират, това е съвсем в реда на нещата.

Прилики и разлики

Жените плачат по-често от мъжете. Според германско проучване дамите проливат сълзи между 30 и 64 пъти в годината, като най-често това се случва преди и след менструалния цикъл. А мъжете плачат средно между 6 и 17 пъти годишно. Най-ревливи са американците, следвани плътно от италианците и германците. Най-малко плачат китайците.

Крокодилски сълзи?

Уви, няма такова нещо. В природата крокодилите не плачат, тъй като нямат слъзни канали. А замъгляването на очите им е начин да изхвърлят излишните соли от тялото си. И нещо любопитно: пеперудите харесват тези „сълзи“, тъй като отпивайки от този нектар, си доставят минерали.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар