Дали детето ще е с наднормени килограми, зависи от майката

Детето с наднормено тегло е склонно да развие комплекс за малоценност и е предразположено към различни заболявания

fat-child За проблема с килограмите трябва да се мисли не когато той е налице, а
далеч преди това. Теглото на жената, преди да забременее, е от особено значение за теглото на бебето. Ако майката е склонна към затлъстяване, и детето ще се роди едро и/или с подобна предразположеност. Освен това с нерационалния си модел на хранене тя дава лош пример. Любопитното е, че специалистите не са открили подобна връзка между затлъстял баща и дете. Балансиран дневен режим с достатъчен прием на плодове и зеленчуци плюс необходимите дози сън и физическа активност предпазват от напълняване.

Препоръчителният енергиен прием е: от 1 до 3 години дневно до 1300 ккал., между 4 и 6 г. -1800 ккал., 7-9 г. – 2000 ккал. След тази възраст започва да играе роля и полът. На момчетата на 10-12 г. са потребни 2250 ккал., на момичетата – 2150 ккал. Внимавайте с междинните закуски, защото те често допринасят за натрупване на излишни килограми. Нека детето хапва плод, кисело мляко или ядки вместо чипс, вафла или желирани бонбони. Ако се е позакръглило, което често се случва между 9 и 12 години, необходимо е да вземете мерки.

Първо и задължително правило – не подхвърляйте иронични подмятания и не повдигайте въпроса в присъствието на други хора. Избягвайте сравнения с братята, сестрите и със себе си на същата възраст. Така рискувате детето да се настрои срещу най- близките и да се затвори в себе си. Помислете дали не яде прекалено много по някакви емоционални причини – проблем в общуването с връстниците, липса на внимание, неблагоприятна семейна среда. Ограничете времето му, прекарано пред телевизора или компютъра, насърчавайте спортуването.

Ако нямате възможност да го запишете на уроци по плуване, тенис, танци, то нищо не струва да карате колело, да правите преходи в планината, да ритате топка. Даже редовното ходене пеша е от полза. Без да водите разговори за диети и калории, променете семейното меню, като го направите по-здравословно.

Провеждайте програмата така, че детето да не усеща натиск и принуда, пише „Всичко за семейството“. Според проучванията опитите на родителите да накарат своя син или дъщеря да отслабне насила утрояват вероятността това да не се случи или излишните килограми отново да се лепнат няколко години по-късно.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар