Самоизмъкни се от кризата – каквато и да е тя!

Ако страдаш заради криза в отношенията

Ние сами избираме приятелите и партньорите си – ето защо сме много разстроени, когато ни наранят. Когато сложиш край на приятелство, скараш се с близък или просто престанеш да обичаш няко­го, този провал в личните ти отно­шения ужасно боли – както установя­ва от опит Калина, когато гаджето й я напуска 4 месеца преди сватбата им. „Каза, че не е сигурен дали ме обича достатъчно, за да се ожени за мен – спомня си тя. – Бях съсипана.“

Разрови се. Спомняш ли си какво направи Дженифър Анистън, след като се раздели с Брад? Организирай си и ти „парти на самосъжалението“: затвори се вкъщи, изрови старите снимки и си припом­ни щастливите ви моменти заедно, вместо да се опитваш да ги изтриеш.

Пострадай и физически. Използвай всич­ко, което стимулира сетивата ти, така че наистина да усетиш физически болката от раздялата с въпросната личност, съветват психолозите. Ако става дума за гадже, подуши любимия му афтършейв или си пускай отново и отново песен, любима и на двама ви. Или си направи коктейла, който пиехте всяка събо­та вечер с най-добрата ти приятелка. Запо­чна ли да те боде непоносимо под лъжичката, да рониш сълзи или да псуваш? Чудесно, значи си на прав път.

Успокой се. А сега си помисли какво ще те накара да се почувстваш добре в скоростни срокове. Един фризьор или една парна баня? Кръчма с приятели? Или може би екскурзия по женски – по примера на Черил Коул, която пре­ди две години си вдигна багажа и отиде 6 Тай­ланд с колежките си от Girls Aloud Никол и Кимбърли, за да прецени какво да прави с брака си след изневярата на Ашли? Списъкът с утеше­ния е безкраен.

Компенсирай. Помниш ли как Никол Кидман коментира кое е най-хубавото нещо в развода й с Том Круз? Че пак може да носи високи токчета. Намери позитивния момент в своята драма. Прост пример: ако бившата ти , приятелка е мразела определено място, запо­чни да ходиш там. Ако бившето ти гадже се е противило на мусаката ти от тиквич­ки, веднага си я сготви. И ако не е обичал дис­котеките, иди още довечера да се разкършиш (с някой друг).

Погледни в перспектива. Начертай обобщени граници и правила, които да след­ваш в личния си живот оттук насетне – дали държиш да даваш или да вземаш повече в даде­ни отношения; нуждаеш ли се от повече лич­но пространство, или предпочиташ Връзките, тип „гербови марки“, ще ти се да си водеща­та или пасивната страна и т.н. И си обещай да не хабиш усилия за някого, който не иска да прекарва времето си с теб. След като си изя­сниш своите желания и потребности, намаля­ваш риска да допуснеш нещо подобно да ти се случи отново.

Ако страдаш заради…

…криза в кариерата

криза в самочувствието

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар