Почистване на лицето според типа кожа

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители

лицето

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители


Редовното почистване на лицето е от огромно значение за вида му.

Имайте предвид обаче, че трябва да съобразите процедурите по почистване на лицето с типа кожа, за да не се получи обратен на желания ефект.
Основната цел на почистването на кожата на лицето е премахването на мъртвите клетки и несъвършенствата, както и изравняване на тена.

При някои дами честото почистване на лицето с агресивни съставки води до влошаване на вида.
Някои компоненти в козметичните продукти причиняват образуването на ранички по лицето.

При нормална кожа с видими несъвършенства специалистите препоръчват да използвате почистващи продукти, съдържащи царевично брашно и мед.
Смесете равни части от двата продукта и внимателно масажирайте лицето за около половин минута. Прилагайте процедурата веднъж седмично.

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители. Имайте предвид, че пянообразуващите продукти изсушават кожата и понижават естествения й баланс. Мицеларният разтвор, прилаган веднъж седмично е идеално средство за почистване на лицето в тези случаи.

При чувствителна кожа използвайте мека четка за нанасянето на лосиона. Процедурата трябва да се прилага веднъж в седмицата.
Обикновено този тип кожа е склонна към образуване на пъпки и омазняване, което означава, че трябва да се почиства с 1% салицилова киселина веднъж в седмицата като обтривате много внимателно.

При мазна кожа за почистване на лицето използвайте почистващи продукти с алфа хидрокси киселина, която отстранява мъртвите клетки и свива порите, пише ezine.bg.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар