Почистване на лицето според типа кожа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители

лицето

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители


Редовното почистване на лицето е от огромно значение за вида му.

Имайте предвид обаче, че трябва да съобразите процедурите по почистване на лицето с типа кожа, за да не се получи обратен на желания ефект.
Основната цел на почистването на кожата на лицето е премахването на мъртвите клетки и несъвършенствата, както и изравняване на тена.

При някои дами честото почистване на лицето с агресивни съставки води до влошаване на вида.
Някои компоненти в козметичните продукти причиняват образуването на ранички по лицето.

При нормална кожа с видими несъвършенства специалистите препоръчват да използвате почистващи продукти, съдържащи царевично брашно и мед.
Смесете равни части от двата продукта и внимателно масажирайте лицето за около половин минута. Прилагайте процедурата веднъж седмично.

При суха кожа почистващите съставки трябва да съдържат висока доза овлажнители. Имайте предвид, че пянообразуващите продукти изсушават кожата и понижават естествения й баланс. Мицеларният разтвор, прилаган веднъж седмично е идеално средство за почистване на лицето в тези случаи.

При чувствителна кожа използвайте мека четка за нанасянето на лосиона. Процедурата трябва да се прилага веднъж в седмицата.
Обикновено този тип кожа е склонна към образуване на пъпки и омазняване, което означава, че трябва да се почиства с 1% салицилова киселина веднъж в седмицата като обтривате много внимателно.

При мазна кожа за почистване на лицето използвайте почистващи продукти с алфа хидрокси киселина, която отстранява мъртвите клетки и свива порите, пише ezine.bg.
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар