Какво представлява терапията чрез хранителни добавки и какво лекува?

Хранителните вещества в добавките са химичните компоненти на начина на хранене и са от съществено значение за живота и здравето. Те се класифицират като макро- или микровещества.

Добавките

Добавките

Макровеществата са въглехидрати (захари и скорбяла), мазнини (включително есенциални мастни киселини), протеини (включително есенциални аминокиселини) и растителни влакна.


Микровеществата са витамини, минерали и незначителни количества жизненоважни елементи, които не могат да се произведат от тялото и затова трябва да се поемат всекидневно.

Ако микровеществата отсъстват или са прекалено малко, възниква заболяване. Скорбутът например е болест, възникваща от липсата на витамин С. Някога тя е била проклятието на моряците, които трябвало да поемат на дълги пътувания по море, без достъп до пресни плодове или зеленчуци. След като е установена връзката между скорбута и пресните плодове, моряците започват да пият лимонов сок и скорбутът практически изчезва.

Микровеществата започват да се идентифицират и да се изследват активно след 1913 г., когато американският биохимик Елмър Макколъм открива първия витамин – витамин А. Тяхната употреба в лечението днес е основна и бързо растяща самостоятелна терапия по целия свят. Друга подобна терапия е поливитаминната, установена от Нобеловия лауреат д-р Лайнъс Полинг в САЩ. Той е убеден, че шизофренията и другите психични разстройства са следствие от дефицит на витамини и първоначално нарича терапията си “ортомолекулярна психиатрия”.

Терапевтичното предписване на хранителни вещества е известно като терапия чрез хранителни вещества, а терапевтите, специализиращи в тази област, са хранителни терапевти. Веществата, предписвани по този начин, се наричат “хранителни добавки” и са под формата на таблетки, капсули, прахове или течности. Понякога те могат да се инжектират

КАКВО МОЖЕ ДА ЛЕКУВА ТЕРАПИЯТА ЧРЕЗ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ?

Тази терапия цели да открие къде здравето на човека е дебалансирано и да го върне в равновесие чрез храненето. По-голямата част е превантивна и възстановителна, но тъй като е холистична, на нея реагират много оплаквания, включително:

 • стрес и свързани със стреса разстройства
 • проблеми през бременността
 • артрит
 • разстройства на кръвообращението
 • очни заболявания
 • проблеми, включително предменструален синдром, безплодие,тазова възпалителна болест и менопауза
 • проблеми със ставите и костите
 • общи инфекции, включително кашлица, настинки и грип
 • тумори
 • моторно-невронна болест, множествена склероза, болести на Алцхаймер и на Парки неон
 • много други.

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар