2 идеи от психоложката Елизабет Скот как да се отървете от досадни съветници

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Имате конкретен план за начина, по който смятате да изпълните важна служебна задача съвети
Ваш колега обаче е убеден, че неговите идеи са по-добри. Не спира да ви отрупва със съвети, повечето от които изобщо не ви допадат.

„Колкото и да се изнервяте, недейте да правите две неща. Не давайте вид, че приемате съветите. Иначе събеседникът ви ще продължи да ви дава нежелани препоръки. Не бива също да ги отхвърляте грубо – той ще се обиди и това ще наруши взаимоотношенията ви“, казва американската психоложка Елизабет Скот. Ето нейните любезни и ефективни стъпки, чрез които да се отървете от нежеланите съвети, публикувани първо във „Всичко за семейството“.

Преценете от кого идват

Съветите са добронамерени, ако ги дава човек с по-голям опит от вашия, който е попадал в почти идентична ситуация. В такъв случай той е воден от желанието да сподели онова, което го е сполетяло, и да разкаже как е успял да се измъкне. Не е зле да наддадете ухо към неговите препоръки, може да ви бъдат от полза.
Понякога хората дават съвети с единствената цел да демонстрират, че са приятелски настроени. Няма нужда да ги слушате, но трябва да се постараете да запазите искрените си отношения.

Срещат се личности, които са убедени, че онова, което е проработило при тях, ще свърши работа и при останалите. Те не са недобронамерени, просто не са достатъчно добри психолози. Няма защо да им се сърдите, но няма причина и да ги слушате.

Бъдете особено предпазливи към колегите, които може да ви отрупват със съвети, за да ви направят зависими от себе си. Понякога откровено ви поставят капани, за да проверят дали ще паднете в тях. След това уж ви спасяват и се окичват с лаври.

Човек, който не ви харесва, може би дава съвети, зад които прозира критика към вас. Основният му стремеж вероятно е да ви обиди. Не само не приемайте такива препоръки – пазете се от този колега.

Предприемете конкретни стъпки

Когато съветите идват от по-опитен от вас човек и знаете, е ще ви бъдат от полза, е най-добре внимателно да го изслушате, да благодарите и да ги приложите на практика.

Ако подозирате недобронамереност или не харесвате съветите, има няколко начина на действие.

Дайте си отсрочка. Кажете „Ще обмисля“ и сменете темата на разговора. Така събеседникът ви ще разбере, че не желаете да обсъждате въпроса. Е, има опасност след няколко дни да ви попита дали наистина сте обмислили казаното от него.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар