15 съвета за по-здрава и по-щастлива връзка

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Според испански учени тайната на идеалната връзка е не в уменията и напасването на двамата в леглото, а в хармоничните отношения. С помощта на 15 трика, препоръчани от тях и проверени по време на 5-годишно проучване на близо 1000 щастливи двойки, лесно може да заздравите и направите връзката си още по-стабилна.

1. Танцувайте

щастливи

Щастливи ли сте заедно?

Не, това изобщо не е шега. Според психолози, когато двама души танцуват заедно (независимо от вида на танца), се получава не просто поредица от стъпки, а пълно сливане на двете души. Това е така, защото те интуитивно се стремят да мислят и се движат в синхрон. Препоръката е поне веднъж седмично да намирате време и да поканите партньора си в живота на танц, пък било то и в домашна атмосфера.

2. Кажете добра дума

Всеки ден намирайте по една добра дума, похвала или ласкателство, които да казвате на човека, с когото сте се обвързали. Дали ще ги отправите директно, чрез есемес, в социалната мрежа, или просто ще напишете бележка, която да пъхнете тайно в джоба или чантата, няма значение. Важното е думите да бъдат позитивни и да показват вашето лично отношение към любимия човек.

3. Изслушвайте се

Твърде лесно е да атакувате партньора си за неволна грешка. Но дали това е полезно за вашата връзка?

Според учените е много важно да се научите да се изслушвате взаимно, защото е напълно възможно първоначалните ви впечатления да са погрешни. Така ще се предпазите от евентуални скандали и дрязги, вдигнати буквално заради глупости.

4. Бъдете креативни… в леглото

Нормално е при дългогодишните връзки да се изпадне в рутина, което, да си признаем, е скучно и за двамата партньори. А това постепенно води до нежелание за интимност и отчуждение. За да не се стига до такива крайности, бъдете креативни и опитайте да изненадате човека до себе с нещо необичайно. Не става дума да се хвърлите към еротични странности, неприсъщи на характерите ви, а просто да разнообразите с дребно, но интересно преживяване: запалени свещи в спалнята вместо тъмнина, разтопен шоколад по кожата на партньора и т.н.

5. Правете си подаръци

Не е нужно да има конкретен повод. Изненадайте партньора си с подарък. Размерът и стойността нямат значение – може да е нещо, което той желае отдавна, а може да е и дребен ръчно изработен сюрприз, който да очаква вашия човек върху възглавницата на леглото вечерта. Важно е вниманието, пише „Журнал“. Това означава, че мислите за него, помните какво харесва и най-важното – не сте безразлични и все още се обичате.

6. Променете интериора в дома

Всъщност не целия, а само в дневната. Според учени ъгловият диван носи много повече щастие, отколкото отделните, макар и много комфортни кресла. Причината е, че на такъв диван можете да сте (седнали или прилегнали) заедно, пък дори може да се събере и цялото семейство, което създава усещане за единност и цялост. Докато отделните столове създават илюзията за разединение.

7. Заедно планирайте

Независимо дали става дума за ваканцията, или рождения ден на детето, е важно да седнете на една маса с партньора си и заедно да изготвите точка по точка перфектния план. Това не само ще ви обедини около конкретната задача, а ще скрепи и връзката ви, тъй като така се научавате съвместно да изграждате бъдещето си.

8. Правете нови неща

Това разчупва ежедневието. Няма нищо по-досадно от седмицата, която преминава по строго определен начин и не носи никакви изненади на двойката. Никой не казва, че трябва да предприемете нещо фундаментално ново. Става дума за дребни промени в ежедневието, които носят приятно разнообразие.

Например: вместо да се прибирате винаги по една и съща улица (защото така минавате покрай хранителен магазин и пазарувате), изберете някоя тиха квартална, много зелена улица.

9. Разглеждайте спомените си

Вероятно имате купища снимки – на хартия или в компютъра си, както и сладки клипчета на децата си. А кога за последен път ги разглеждахте? Поне веднъж в седмицата отваряйте кутията със спомените и заедно разглеждайте запечатаните мигове. Те със сигурност са съхранили позитивни емоции, които ще ви върнат назад във времето, ще ви накарат да се усмихвате и да бъдете щастливи.

10. Правете компромиси

Заедно сте от 5,10 или повече години. За толкова време вече знаете недостатъците си. Щом все още сте заедно, това означава, че въпреки тези различия вие имате причина да бъдете двойка. Опитайте да разберете половинката си и да направите компромис с дребните неща, по които не сте на едно мнение, отчитайки, че по важните въпроси сте единни.

11. Потърсете помощ

Срещате затруднение в нещо извън работата си. Не търсете помощ в интернет или от приятели. Първият, когото трябва да попитате и помолите за подкрепа, е вашият партньор. Това укрепва доверието помежду ви, а и кой друг, ако не той, ви познава най-добре, за да даде най-доброто решение за конкретния повод.

12. Поплачете си

Не преглъщайте сълзите си, когато гледате филм у дома, и не бършете тайно очи, докато четете книга в леглото. Поплачете си открито. Първо, така ще ви олекне. Второ, психолозите са категорични, че е по-здравословно да дадете воля на емоциите си, отколкото да ги потискате в себе си. И трето, партньорът няма да ви сметне за ревла, напротив – това ще провокира в него желанието за закрила и утеха.

13. Вървете в една посока

Стабилните двойки, които обикновено доживяват до златна сватба, се отличават и с единомислието на двамата партньори по отношение на най-важното в живота. Открийте какво ви обединява и кои са нещата, които ви карат да гледате заедно напред – припомняйте си ги често. Това ще ви даде увереност и по-лесно ще се справяте с онези проблеми, по които имате различно мнение.

14. Не си лягайте тъжни

Леглото не трябва да ви разделя, а да ви сплотява. Затова никога не си лягайте скарани или обидени. Преди да се отправите към спалнята, направете нужната стъпка към помирение, дори любимият да не е прав.

Утрото е по-мъдро от вечерта и тогава може би ще намерите по-добро решение на проблема, заради който се е наложило да си размените по-остри думи.

15. Говорете си

Отделяйте си по 30 минути всеки ден, които да са само ваши. Това са вашите 30 минути, в които ще си говорите. Но не за работа, не за проблеми, а за вас двамата. Да се научите да мечтаете и мислите заедно, е качество, характерно за сплотените и здрави двойки, казват учените.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар