Мислете за здравето на гърдите си! Ето как!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ето как можете да се погрижите за здравето на гърдите си!

Едно от най-разпространените в последно време заболявания, които тормозят жената, е ракът на гърдата. Именно заради това изследователи от цял свят правят необходимото, за да успокоят дамите и да ги насърчат да се хранят и живеят здравословно.
Сред основните съвети, които се дават за здравето на женските гърди през последните години, е редовната консумация на фибри, пише електронното издание revita.bg, позовавайки се на публикация в популярен американски здравен журнал.

Погрижете се здравето си!

Според най-новите научни заключения в областта, когато жената консумира редовно храни, богати на фибри, рискът от развитието на рак на гърдата намалява с 11%.
Учените от САЩ провели експеримент, в който участие взели 712 195 жени на различна възраст. В хода на проследяването 16 848 от тях или 2,4% развили рак на гърдата в рамките на няколко години. Установено било, след края на проследяването, че при жените, които редовно консумирали фибри, рискът бил в пъти по-нисък.
В същото време, до подобни заключения достигнал и проф. Джия Ли Лонг от Медицинския университет в Суджоу (Китай).
Той и екипът му събрали и анализирали резултатите от предишни 10 теста, като достигнали до твърдението, че ракът на гърдата е пряко свързан с количеството фибри, което попада в тялото на жената заедно с храната.
категоричен, че ракът на гърдата е пряко свързан с консумацията на фибри.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар