Ето какво трябва да знаете, за да имате наистина перфектни вежди

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Веждите създават рамката на лицето, откриват очите, правят погледа по-загадъчен и – не на последно място – скриват умората. Има ли нужда да изтъкваме още причини, за да ви убедим, че оформянето им е не просто модна прищявка, а важна част от грима? За да изглеждат обаче наистина красиво на лицето, те трябва да бъдат „изрисувани“ по строги правила. Ето какво трябва да знаете, за да имате наистина перфектни вежди.

Оформяне на веждите

Оформяне на веждите

Основни принципи

Първото и най-важно нещо е да определите коя е най-подходящата извивка за вашето лице. По правило косъмчета се отстраняват от долната част на веждите, а не от горната. Прекаленото изтъняване отдавна не е актуално – напротив, сега на мода са плътните вежди, които изглеждат естествено. Така че не прекалявайте със скубането. Между другото, красива извивка може да постигнете и с помощта на различни козметични продукти, което е далеч по-щадящ и лесен начин за поддържане. Ако все пак се налага да отстраните някое косъмче, то го правете винаги в посока на растежа. Преди да пристъпите към процедурата, намажете с крем мястото (така ще омекотите кожата и болката ще бъде по-малка), след което разрешете веждите. По-дългите косъмчета, които са си на мястото, но единствено дължината пречи на добрия рисунък, може просто да подрежете, а не да отстранявате. Когато работите с грим за вежди, имайте предвид, че не бива да излизате от контура. И докосвайте съвсем леко, с малки щрихи, за да стои естествено.


Според лицето

За идеално се счита лицето с овална форма. В този случай няма абсолютно никакво значение как ще изрисувате веждите си, тъй като почти без изключение те стоят отлично. Същото обаче не може да се каже за останалите случаи. Кръглото лице например (най-широката част обикновено е в областта на бузите, което именно придава кръглата форма), има нужда от вежди, които оптически ще го издължат. Лек ъгъл при оформянето ще повдигне извивката им и така ще придаде търсения овален вид на лицето. Ъгълът може да бъде както по-заострен, така и по-плавен, важното е да го има. Силно издълженото лице (то е по-дълго, отколкото широко) ще стои много по-красиво с хоризонтални (прави) вежди, тъй като те визуално ще разширят горната част и ще направят лицето по-пропорционално.

При квадратно (челото, скулите и челюстта са еднакво широки) и сърцевидното (тясно в областта на челото и брадичката и по-широко в зоната на скулите) веждите трябва да бъдат закръглени, за да омекотят чертите и оформят овала на лицето.

Специфики

Някои нестандартни особености биха могли да се коригират визуално с помощта на прецизно оформяне на веждите. Твърде сближените очи например ще стоят добре, ако съвсем деликатно отнемете от косъмчетата във вътрешната част на веждите (откъм носа). При раздалечени очи в никакъв случай не бива да пипате тази част.

В тази ситуация по-удачна е корекцията с очна линия или молив за очи, с които да оформите самото око, а не веждите. Що се отнася до челото, ако е прекалено високо, то изрисувайте и веждите по-нависоко (тоест с по-висока извивка), за да намалите визуално челото. При ниско чело извивката трябва да бъде максимално ниско разположена, за да има по-добър ефект.

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар