Искате да си купите пухени възглавници? Прочетете това!

Пухените пълнежи са много подходящи за спални принадлежности и са отдавна признати от ценителите на естествените материи. Освен че са натурални, те осигуряват топлина, не задържат влага, въздухът циркулира свободно през тях и не води до запарване, леки и меки са (дават голям обем при много малко тегло – в 1 кг

възглавници

Всичко, което трябва да знаете за пухените възглавници

пух има от 400 до 2000 пухчета в зависимост от това от каква птица са), не се степват (като вълната например) и лесно възстановяват формата си.

Ако сте решили да си купите пухена възглавница или завивка, трябва да знаете, че пух има само в оперението на водоплаващите птици – гъски, патици, така че четете внимателно етикетите, пише „Журнал“. Най-ценен и качествен пух дават птиците, които обитават северните страни.

Комбинираните изделия от пух и пера са най-често в съотношение 15% пух и 85% пера. Цената зависи от състава на пълнежа – колкото повече пух (стига до 90%), толкова по-скъпо е изделието.

Изборът зависи и от личното предпочитание – при повече пух е по-меко и по-леко, но ако обичате да спите на по-твърда възглавница, вземете си с 85% пера и 15% пух – така ще избегнете натоварването на шийните прешлени, защото тя ще поддържа добре врата ви по време на сън.

Калъфите на пухените продукти също са от значение. Търсете от 100% памук – отново натурална материя, която допълнително спомага циркулацията на въздуха, както и естественото терморегулиране.

След като вече сте се снабдили с пухения разкош, следвайте определени правила за поддържането на изделието.

Всяка сутрин разбухвайте пухените възглавници и завивки.

Веднъж в седмицата ги проветрявайте на свеж въздух.

Веднъж в годината ги давайте на химическо чистене.

Следвайте препоръките за пране, дадени върху етикета на производителя. Ако се наложи да ги перете на ръка, трябва да е в хладка вода (не повече от 40 градуса) и с течен перилен препарат за пухени (фини) изделия.

След това ги изстискайте добре и изсушете възможно най-бързо (ако имате климатик с топъл въздух, използвайте го за сушенето).

Внимание: Пухените изделия не са хипоалергенни, както повечето нови материи, разработени за възглавници, завивки, матраци. Това, че могат да предизвикат алергична реакция, е единственият им минус, който трябва да имате предвид преди покупката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар