Ето така ще имате перфектна кожа – ТОП съвети и трикове

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако искаме кожата ни да изглежда винаги свежа и здрава и да я предпазим от преждевременно стареене, най-важно е да я почистваме правилно. Ето основното, което трябва да знаете и спазвате, за да съхраните своята младост максимално дълго.

Наясно сме, че лицето трябва да се почиства ежедневно – както вечер, така и сутрин, като използването или

перфектна кожа

Как да имате перфектна кожа?

неизползването на грим в случая няма никакво значение. Дори и по време на сън се натрупват нечистотии, които на сутринта трябва да бъдат отстранени, за да може кожата да поеме пълноценно крема или емулсията, които използваме. Важно е обаче с какво и как го правим.

Винаги на разположение

В дома си трябва винаги да имате на разположение подходящи почистващи продукти за лице. Това, че тампоните за сваляне на грима са свършили не е оправдание да си легнете със спирала на миглите. На сутринта кожата недвусмислено ще ви покаже каква грешка сте направили. Затова, щом забележите, че нещо е на изчерпване, задължително купете ново, пише „Журнал“. Това е може би най-честата грешка, която се прави, твърдят дерматолози. От какво конкретно имате нужда?

Всъщност основните продукти изобщо не са много, така че няма да ви обремени финансово. Става дума за памучни тампони и подходящо за типа кожа почистващо средство. Това е базата, с която трябва да разполагате по всяко време.

В зависимост от особеностите на кожата

Много важно е да се съобразите при избора на продукт с вида на вашата кожа. Понякога само един вид не е достатъчен и се налага да добавите втори за по-прецизен ефект. В най-общи линии обаче сухата кожа има нужда от средство, което да не я дехидратира още повече и по възможност да съхрани и възстанови влагата.

Това автоматично изключва продуктите на спиртна основа. Тоалетните млека и кремове са много добро решение, тъй като имат едновременно богата, плътна и подходяща за сухата кожа текстура. За финален щрих може да използвате мицеларна вода, която е с неутрално въздействие, но с много полезен ефект. При мазната кожа е важно да използвате продукт, който регулира себума, има антибактериален ефект и така предпазва от появата на черни точки и акне.

Тоникът на спиртна основа в този случай е подходящ за финален щрих. За чувствителната кожа е добре да използвате максимално щадящ продукт, който поддържа pH в нормите и има успокояващи и антииритативни свойства. Накрая използвайте термална или мицеларна вода.

Как да действате

От значение е и какви точно движения ще използвате, както и последователността на употребата на различните продукти. Последиците от неправилната грижа не проличават веднага, но с времето се получава натрупване и следите започват да се виждат. По принцип никога не бива да търкате силно лицето, както и да използвате движения от горе надолу (защото контурът бързо ще „увисне“).

Зоната около очите и устните е много фина и деликатна, така че трябва да я докосвате изключително нежно. Що се отнася до последователността, то е правилно да се придържате към този ред. Когато отстранявате грима, първо се нанася тоалетното мляко/кремът или измиващият гел. За очите и устните бихте могли да използвате и специални дегримьори, съобразени с тези зони.

Едва на финала се използва тоник, мицеларна или термална вода. Сутрин е достатъчно да измиете с вода лицето и да почистите кожата с тампон, напоен с мицеларна или термална вода.

И внимание! Употребата на сапун не е правилна с едно изключение – става дума за т. нар. сапуни без сапун, специално разработени за тази цел, обогатени с минерали и активни вещества.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар