Как да имате красива кожа след плажа?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Защо е важно да нанасяме подходящи козметични продукти на лицето и тялото след връщане от плажа или след продължително излагане под слънчевите лъчи?

Причините са комплексни и нито една от тях не е за пренебрегване. От една страна, след дългото стоене на слънце кожата се дехидратира и има нужда от възстановяване на водния баланс. Ако не направите това, то тя ще изглежда суха, изтъняла, дори леко набръчкана – точно като намачкана пергаментова хартия. Това със сигурност не изглежда красиво.

плаж

Красива кожа след плажа

По-лошото в случая е дехидратацията на кожата, която се отразява на здравословния й вид и води до по-сериозни последици – преждевременното стареене е само една от тях.

Трите най-важни стъпки

За да се предпазите от преждевременно стареене, е важно не само да се погрижите за кожата след излагане под вредните UV лъчи, но и да го направите качествено. Трите най-важни стъпки са: рехидратиране, подхранване, възстановяване.

Рехидратирането всъщност е възвръщане на нормалния воден баланс, който неизменно се губи, когато стоим на открито в топлото време. Вина имат и морската вода, вятърът, сухият въздух, а така също и хлорираните басейни.

По принцип дехидратираната кожа лесно губи своята еластичност, което води до ранно образуване на бръчки. Необходимо е да се вземат мерки за подхранване не само в момента, в който забележите евентуален проблем или промяна във вида на кожата, но и превантивно, дори видимо да няма следи от сухота, загуба на тонус и т.н, пише „Журнал“. Това е важно, за да се предпази от появата на по-дълбоки бръчки.

Третата стъпка е възстановяване в дълбочина, което на практика изисква продукти с по-интензивно и дълготрайно действие.

Преди и след

Преди да направите каквото и да било, трябва да подготвите кожата за козметиката, която ще използвате.

Преди първата стъпка от вашата ежедневна „следслънчева“ програма, използвайте нежни ексфолианти, за да отстраните мъртвите клетки и да изгладите по-загрубелите места. Така кожата ще поеме по-пълноценно козметичния продукт и от него ще има по-голям ефект.

След като вече сте се върнали от лятната си ваканция и нормалният работен ритъм ви е увлякъл отново, то е добре да спазвате режим, който ще помогне на кожата ви да се възстанови.

Това означава: повече сън, по-малко стрес, по-чести разходки и по възможност – уикенди сред природата (разбира се, не изложени на силно слънце), а не затворени у дома с книга в ръка.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар