Това са 6 основни правила за писане на СМС-и

Скорост и удобство – това предлагат съвременните технологии, с които все по-често пишем текстови съобщения. Смята се, че само за ден се изпращат повече от 5 милиарда съобщения. Но понякога тези писания имат и нежелани последствия – вижте какво е добре да правите или пък да избягвате в това специфично общуване.

Правила за писане на есемеси

Правила за писане на есемеси

Бъдете кратки
2-3 изречения максимум е разумният обем на едно такова съобщение. Дори и да ви се иска да разкажете на най-добрата си приятелка всички подробности от страхотната среща, на която сте били предната вечер, не забравяйте какъв е размерът на екрана на телефона все пак. Освен това, ако даден текст, написан на вашия телефон, е едно съобщение, при нея може да се появи като няколко.
Не пишете отново, докато не получите отговор
Въпреки че всички изглеждат като залепени за телефоните си днес, все пак не може да очаквате, че съобщението ви ще бъде прочетено веднага щом го пратите. Но непрекъснатото пускане на нови съобщения, за да разберете дали приятелят ви е получил първото, може да е откровено неприятно. Ако човекът не е могъл да прочете съобщението навреме, когато си провери телефона, ще е буквално залят от писания.


Потвърждавайте ангажименти
Ако сте имали някакви планове с приятели, които сте обсъждали преди дни, не е лошо в деня, за който са планирани, или пък предната вечер да попитате дали уговорката все още е в сила. Ако в последния момент ви се наложи да отмените нещо планирано, по-добре е да го направите в телефонен разговор, защото няма как да сте сигурни, че ще прочетат съобщението ви навреме. Когато искате да поканите на среща, на кафе или обяд колега или не много близък познат, с когото не се виждате често, по-добре го направете по телефон или чрез електронна поща.
Не приключвайте връзка със съобщение
Може и да не ви се вярва, но съобщенията за раздяла са всъщност масова практика. Каквито и да са причините, които ви тласкат към приключване на някакви отношения, да го направите с текстово съобщение, винаги е признак на лоши маниери.
Спазвайте правописа и пишете на кирилица
Вече повечето телефони позволяват да пишете на български език, така че най-добре забравете изписването на български думи на латиница. Неприятно е за четене и не говори много добре за вас. Внимавайте също с ползването на навъдилите се напоследък абревиатури, които заменят цели изрази – колкото и да са популярни, не всеки е длъжен да ги знае. Внимавайте и за правописа, особено в служебни писания, защото допускането на елементарни грешки не е добър знак за вас.
Пишете в подходящо време
Съобщенията са много удобни за случаите, когато пишете на някого, който обичайно е много зает, или предполагате, че в момента не му е удобно да разговаря с вас по телефона. Но ако самите вие сте прекалено заети, за да вдигнете телефона, пращането на съобщения невинаги е удачно. Например, ако имате работна среща и не можете да говорите по телефона, писането по него ще разсейва останалите и ще прави лошо впечатление.
Не пишете и когато не сте в състояние да преценявате добре ситуацията: например сте под въздействието на алкохол или не сте спали две поредни нощи. По време на шофиране пък, освен незаконно, е и твърде опасно да се взирате в телефона и да натискате копчета. Ако батерията на устройството е на свършване, имайте предвид, че това може да попречи да отговорите на съобщение на този, с когото си пишете.

Защо трябва да използваме технологиите без да им робуваме?

Не правете тези неща преди лягане, ако искате да спите добре!

Това са грешки, които провалят интимния ви живот

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар