Научете тези 5 важни житейски мъдрости за по-лек и забавен живот!

промоции

Животът може да бъде много по-лесен, ако опитаме да приложим някои мъдрости, които осъзнаваме едва когато стане твърде късно.

Мъдростите на живота

Мъдростите на живота

Да не чакаме принца на бял кон

Оставете приказките на децата и не търсете този хипотетичен принц, за когото вярвате, че ще ви дари с огромната и единствена любов. Този принц всъщност може да се окаже човек, когото познавате от години, но вероятно сте подценявали по една или друга причина. Италианските психолози твърдят, че идеализирането и търсенето на някакъв безпрецедентен идеал може завинаги да ни отдалечи от истинската любов. А биологичният часовник тиктака, особено за жените. Затова, вместо да търсите цял живот несъществуващия принц, опитайте да оцените хората около вас. Може би между тях е точно онзи, който ще ви направи щастливи. А това е много по-важно от всякакви красиви митове. Истинската любов понякога е на една ръка разстояние.

Да приемаме различията

Светът е шарен и няма как всички хора да са еднакви, да харесват едни и същи неща, да се обличат по един и същи начин… Не губете време да променяте най-близките си по начин, който вие смятате за правилен. Те са индивидуалности! Оценявайте техните персонални качества, които ги отличават от останалите и ги правят по-интересни. Приемете различията като нещо нормално и ще видите колко по-хубав и забавен може да бъде животът.


Да се наслаждаваме на живота

Характерно за хората, които живеят край бреговете на Средиземно море, е не само прословутата им диета, която всъщност е здравословен режим на хранене, но и спокойствието. Ако сте били по тези места, вероятно ви е направило силно впечатление лежерното безвремие на местните. Освен че се хранят с полезни и пресни продукти (като риба, домати, маслини, зехтин и т.н.), те обичат да подремват следобед (когато по правило слънцето грее силно и не бива да се излиза на открито), обичат да пеят и танцуват, и никога за никъде не бързат.

Да се смеем

Не всеки е надарен с чувство за хумор, освен това има хора, които не понасят шегите за тяхна сметка, но пък обичат да се шегуват с остана­лите. Важното в случая е да откриете за себе си онези неща, които ви карат не просто да се усмихвате, а да се смеете от сърце. Според италианските психолози веселият човек е по-малко уязвим от онзи, който е вечно намръщен. Опитвайте нови неща – те възбуждат не само любопитството и обогатяват, но също така дават възможност да се срещате с нови хора, сред които вероятно има и веселяци. Ако вие самите не сте от хората, които пускат постоянно шеги, то направете всичко възможно около вас да има винаги поне един такъв човек. С веселяци и смях животът е много по-лек и спокоен.

Да се концентрираме в настоящето

Ние сме живи днес, не утре или вчера. Запомнете това и, ако трябва, си го повтаряйте като мантра, докато започнете да мислите по този начин. Притесненията за бъдещето няма да ви помогнат сега, но пък ще ви направят още по-тревожни. Постоянното съжаление по миналото няма да върне онези хубави мигове, а само ще ви огорчава. Много повече полза има да се концентрирате в настоящето и да спрете да се тревожите за неща, които няма как да върнете назад или да предвидите с точност. Когато например сте изправени пред трудности, намерете сили да се справите с тежестта с усмивка на лице. Така мислено ще ви олекне, което превръща трудността поне на теория в по-малко трудна. Научете се да оцветявате живота си, да откривате красотата на всеки миг.

Променете живота си, като разберете кошмарите си

Запознайте се с тези типове, защото могат да отровят живота ви!

Има ли около вас хора, които тровят живота ви?

8 неща за живота, които всеки трябва да научи!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар