Ето защо жените се срамуват да се преоблекат!

Случвало ли ви се е да се срамувате да се преоблечете преди тренировка?!

Много жени изпитват сериозно притеснение, когато отидат на тренировка. Причината за това не се крие в обстоятелството, че те се притесняват да не се изложат в залата, а в това, че ще им се наложи да се преоблекат пред непознати за тях създания, макар и от същия пол.

Жените се срамуват да се преоблекат!

Според психолози, това неудобство не е провокирано от смущения относно това как изглеждат – външният вид не е от решаващо значение, пък и дамите, които редовно посещават салона, вече са постигнали някаква форма на съвършенство по отношение на външния си вид.

Предпоставка за този срам, колкото и необоснован да е той, е личностната нагласа на конкретната жена. Учените смятат, че жените се чувстват прекалено уязвими, несигурни и смутени, когато са голи, поради което се появява една вътрешна бариера.

Това насажда напрежение пред самата тренировка, защото вместо да се концентрират върху това, което ще правя във фитнес залата, жените мислят как ще им се наложи да се преоблекат преди и след самата тренировка. Нещо, което отвлича мисълта и мотивацията им от конкретното начинание. Стига се дори до напрежение и стрес, който са в състояние да възпрепятстват самата тренировка.

Затова учените са категорични – опознаването е от съществено значение за преодоляване на притесненията.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар