Научете как биоенергетичните терапевти лекуват чрез нашето тяло!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Биоенергетичните терапии се основават на концепцията за същностната включеност на тялото в личностното развитие.

Биоенергетична терапия

Биоенергетична терапия

Те произлизат от дейността на Вилхелм Райх през 30-те и 40-те години на 20-ти век в Австрия и в САЩ. Той е очарован от потока на енергията по цялото тяло и иска да открие защо тя се блокира и как може да се освободи.

Райх (и други, чийто труд е доразвитие в една или друга посока на неговата дейност) е убеден, че напрягането на мускулите е естествен начин да се защитаваме срещу нетърпимата психична болка и в частност страха от загубата на любовта на нашите защитници чрез проявата на неприемливи емоции. Болезненото преживяване се отцепва от съзнанието и се държи отделно чрез физически “доспехи”, които въздействат и върху дихателните ритми.

КАК ДЕЙСТВА?


Терапевтите са обучавани да четат посланията на тялото, за които се твърди, че никога не лъжат. Изтласканите травми (в първичната работа такива травми включват появилите се по време на раждането) могат да се осъзнаят, да се освободят и да се разрешат чрез използването на комбинация от физически и психологични техники, след като е било определено физическото място, което формира централния фокус на травмата. Могат да се използват физически и дихателни упражнения, и различни форми на масаж, обикновено в груповотерапевтични сеанси. Този освобождаващ процес може да върне и приятните спомени за минали преживявания, особено радостите от детството.

БИОДИНАМИЧЕН МАСАЖ

Разработен от норвежката терапевтка Барда Бойезен от една интегрирана форма на психологични терапия (известна като биоенергетика), биодинамичният масаж комбинира масаж с физически упражнения за освобождаване на емоционалното напрежение. Участниците са учени да се “свързват със” и да преживяват течащата през тях енергия горе-долу по същия начин, по който биха могли да изпитат оргазъм. Тъй като има освобождаващ ефект както върху тялото, така и върху психиката, тази терапия е известна и като динамични психология.

Какво се лекува с биоенергетика?

Лечението е различно за отделните хора и някои предприемат терапията без да очакват, че ще се разрешат и физическите им оплаквания. Много защитници обаче твърдят, че някои от следните проблеми също се облекчават:

Биоенергетичен масаж

Биоенергетичен масаж

  • Астма
  • Мигрена и главоболия
  • Синдром на раздразнителните черва
  • Язви
  • Разстройства на съня
  • Стрес

Съвет: Биоенергетиката има известни противопоказания, затова се препоръчва да се консултирате със специалист, обучен в това лечение, който да е запознат с цялостното ви здравословно състояние.

Миотерапия – Върху задействащите болката точки на гърба се прилага силен натиск

Звуковата терапия лекува като създава баланс в тялото!

Ролфинг е лечение, което ви прави стройни и здрави! Вижте как!

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар