Ролфинг е лечение, което ви прави стройни и здрави! Вижте как!

Ролфинг носи името от основателката си д-р Айда Ролф (1896-1979), американска биохимичка, чиято терапия има за цел да интегрира манипулационните форми на лечение с биоенергетиката (изучаването на енергията в живите системи).

Ролфинг

Ролфинг

Ролф осъзнава, че когато сме идеално изправени, земното притегляне може да тече през нас, позволявайки ни да се движим по-лесно. Изкривената стойка прави така, че тялото е дърпано надолу от гравитацията и трябва да се бори, за да запази баланса си, опитвайки се да компенсира изкривената линия в една част чрез въвеждане на промени в друга, докато не се отслаби цялата структура. Целта на практикуващия ролфинг е да изправи телесната структура, така че да възстанови баланса й.

Ролфинг разчита най-вече на дълбок масаж на мускулите и свързващите тъкани (фасции).

Той не се фокусира върху някаква специфична област от симптоми, а върху манипулирането на свързващата тъкан, за да позволи на тялото да се върне към балансираното си състояние. Когато тялото е балансирано, психиката, нервната система и всички органи и тъкани функционират по-ефикасно, а вродената ни оздравителна система може да работи в оптимална степен.


Елементи на лечението

Пълният курс на ролфинг включва десет процедури с продължителност от около 1 час всяка. Всеки сеанс се занимава с различна част от тялото, но целта е тя да се слее с вече лекуваните части, за да се стигне в крайна сметка до пълна интеграция.

Напрежението в мрежата от свързващи тъкани се редуцира до нормалното чрез дълбок, бавен натиск, позволяващ й да се удължи и да се отдели там, където е била скъсена и слепена.

Движението и психологията са станали част от обучението и лечителите използват не само дълбок мануален натиск, за да стимулират промени, защо­то по време на терапията на повърхността могат да излязат емоционални и физически проблеми.

Ролфинг може да се използва за лечение на:

  • мускулно-скелетни болки, резултат от механичен стрес
  • лоша поза (причинена от физически и психологически фактори)
  • трудности с дишането.

Ролфинг не бива да се използва за лечение на разстройства, възникващи от слабост или болест на самите кости (например остеопороза, фрактури и други заболявания), при пациенти, страдащи от остро кожно възпаление и от органични или възпалителни заболявания, например рак или ревматоиден артрит.

Звуковата терапия лекува като създава баланс в тялото!

Лекарствата от цветя са „течна енергия“! Научете как се правят и кога да ги използвате!

Това са естествените лекове за кожата!

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар