Звуковата терапия лекува като създава баланс в тялото!

промоции

Звуковата терапия е древен метод на лечение. Например тибетските монаси са използвали метода на “обертоновото пеене” от хиляди години за лечение на болести.

Звукова терапия

Звукова терапия

Теорията е, че тъй като всичко във Вселената, включително и човешкото тяло, е в постоянно състояние на вибриране, дори и най-малката промяна в честотата може да въздейства върху вътрешните органи.


Съвременните звукови терапевти смятат, че съществува естествен резонанс, или “нота”, който е “правилен” за всяка част от човешкото тяло и за всеки индивид, така че чрез насочването на специфични звукови вълни към определени области те могат да влияят върху чес­тотата, с която тази част вибрира, а по този начин да възстановят баланса й, а оттук и здравето.

Звуковата терапия може да използва специални апарати, които пре­дават “целителни вибрации” (британският пионер Питър Пай Менърс е разработил система, известна като циматика, която претендира, че прави това). По-често обаче тя включва директно приложение на глас, музика или различни тонални звуци, а понякога и комбинация от трите неща.

Работата на учителите на гласа като Крие Джеймс в Австралия и Джил Пърс във Великобритания е била влиятелна и е показала на много хора как да открият и да използват естествения си глас чрез звукови тонове. В САЩ музикантът Джонатан Голдмън е разработил терапевтичната употреба на музиката чрез инструменти като барабан, диджериду и флейта.

Конкретно насочените звуци могат да се използват при лечението на различни разстройства и са особено ефективни при умствено и физи­чески обременени деца и възрастни.

ЦИМАТИКА

Циматиката израства от ранните изследвания на британския лекар и остеопат д-р Питър Менърс върху електромагнитната енергия. Д-р Менърс е убеден, че всяко оплакване, болест или психично състояние може да се лекува или подобрява чрез тази техника, защото тя освобождава напрежението в системата и позволява на ума и тялото да се върнат в състояние на равновесие. Тъй като се основава на научни доказателства и познания, методът се използва и е признат от медицинската професия. Циматиката е безболезнена и е приета в много страни.

Какво лекува звуковата терапия?

Звукова терапия

Звукова терапия

Звуковата терапия и циматиката се използват за редуциране на болката и възпалението, като по този начин увеличават подвижността. Те са особено полезни при такива заболявания като артрит, ревматизъм, болки в гърба, спортни травми, фрактури и нарушение на меките тъкани. Много практици вярват, че тези терапии ще помогнат на всички типове заболявания, защото освобождават напреже­нието и създават баланс в тялото.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Звукова терапия

Звукът е мощна сила и трябва да се използва внимателно. Много гръмките и проникващи звуци не трябва да са насочени директно към главата и никога не бива да са близо до ушите, защото могат да пукнат тъпанчетата и да причинят глухота, а дори и смърт.

Светлинна терапия

Няма известни противопоказания на светлинната терапия, макар че е за препоръчване да се консултирате с вашия лекар, преди да предприемете каквото и да е допълнително лечение.

Музика за мама и бебе

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар