Ирисолозите претендират, че могат да слагат диагноза по ириса на очите

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Структурата на тъканта и цветът на очите сочат общото здравословно състояние на човека, казват те.

Ирисология

Ирисология

Някои ирисолози твърдят, че могат да откриват склонност към наследствени болести и възможни бъдещи проблеми, а други дори адресират по този начин проблеми на емоционалното и духовното здраве.

Често срещаните заболявания, за които ирисолозите претендират, че са способни да диагностицират, включват артрит, сърдечно-съдови болести, проблеми с кожата и алергии.

Ирисологията е разработена през XIX в. от унгареца д-р Игнатиц фон Пекцели, който като момче забелязва промени в окото на сова със счупен крак, докато тя се възстановява. Той публикува теориите си през 1881 г. и скоро след това шведският лекар Нилс Лилинквист добавя своите наблюдения.

Ирисологията обаче не печели широка популярност, преди д-р Бернард Дженсън да започне да я използва в САЩ. През 1950 г той публикува схема, която показва представителството на всяка жлеза и орган във всяко око. Според него лявото око съответства на лявата страна на тялото, а дясното — на дясната. По принцип намиращите се по-горе органи (например мозъкът) са най-отгоре в ириса, а разположените по-долу (например бъбреците) — в дъното на окото. Телесните системи – храносмилателната, кръвоносната и лимфната, жлезите и органите, мускулите, скелетът и кожата, са представени в шест кръга около зеницата.

Зони в очите

Зони в очите

Някои терапевти изследват ириса с лупа и насочена светлина. Други правят цветни фотографии та диапозитиви, които се увеличават и се разчитат Тъй като ирисологията е чисто диагностично средство, е най-добре да търсите терапевт, който е квалифициран и в някаква форма на лечение, за да имате добри резултати. Ирисологията, или “диагностиката по ириса”, се използва широко от много природни терапевти като помощно средство при оценката и диагнозата, особено в САЩ, Германия и Австралия.


Много ирисолози освен това практикуват терапия чрез хранене и предписват билкови лекарства или добавки към храната, за да помогнат при установеното от тях състояние. Целта е да се открият фундаменталните причини за генерализираните симптоми, като болки в ставите или проблеми с червата, тъй като и двете могат да са резултат от алергия и да се подкрепя и балансира наново цялата телесна система.

Това е котаракът с изумрудени очи, който стана любимец в социалните мрежи!

Чертите на лицето ни говорят много за нас!

Какво казват за нас чертите на лицето ни?

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар