Пролетен педикюр за нула време

промоции

Ако съдим по времето навън, пролетта направо е влязла през вратата, без да почука

домашен-педикюр
Въпреки това все още не смеем да посегнем към по-отворени и леки обувки. Но това съвсем не пречи да започнем да поглеждаме към педикюра с повече внимание.

Признайте, позанемарили сте го малко покрай удобството на дебелите чорапи. Краката са загубили тренинг да са на открито, а вие да ги поддържате в приятен за окото вид. Не отлагайте, преди да се усетите, пролетта ще е в разгара си, а вие все още ще дърпате ципа на ботушите нагоре, защото пръстите или петичките ви не са изобщо за пред хора.

Основно почистване

Хванете здраво пилата и минете с нея по всички твърди или загрубели части на ходилата.

Направете го на сухо, за да не разраните кожата си. Така ще се освободите от мъртвите клетки и ще позволите на кожата да се обнови за новия сезон. Повторете упражнението следващата седмица, а по-следващата обтрийте ходилата с ръкавица и с ексфолиант. Превърнете го в задължителен ритуал за красота още отсега.

Прегледайте добре гънките между пръстите на краката, инспектирайте състоянието на ноктите. Ако забележите промяна в структурата, в цвета или наличието на неприятна миризма, не отлагайте, а се консултирайте със специалист. Възможно е краката ви да са се обзавели с гъбички през зимния сезон, които се налага да лекувате. А това отнема време.
Спа за крака Защо не и у дома. Не ви трябва специална вана, нито кой знае какви продукти, за да повдигнете самочувствието на краката. Те го заслужават, поне от време на време.

Напълнете леген с топла вода и добавете няколко капки етерични масла вътре. Ментата действа охлаждащо на ходилата и помага за елиминиране на болка. Чаеното дърво помага с антибактериалното си и противогъбично действие. Маслото от розмарин пък действа загряващо и стимулира кръвообращението. При всички случаи обаче маслата действат и разкрасяващо на кожата на краката.

Овлажнявайте, овлажнявайте

Още отсега, преди да е дошъл сезонът на сандалите, топлото време, прашните улици и напуканите пети. Използвайте винаги овлажняващ и подхранващ крем след душ, вана или след какъвто и да било продължителен контакт на краката с вода.

Веднъж, два пъти седмично намазвайте обилно ходилата с крем преди сън и обувайте меки памучни чорапи за през нощта.

Оформете и лакирайте

Не е нужно да има кой да забележи красивите ви нокти в ботушите. Направете го за себе си, за самочувствие. Или за тренинг, ако щете, пише „За жената“. Съвсем скоро ще ви се наложи да го правите почти всеки ден. Много по-лесно е да се поддържа педикюр, отколкото да се започва всеки път от нула.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар