В пълна готовност

Как да се гримираш, ако ти предстои важно интервю за работа? Може би вече си избрала какво да облечеш и кои обувки да обуеш, така че не забравяй да обърнеш внимание и на макиажа. Все пак това е много важен детайл!

Знаем колко труден може да бъде изборът ти на грим, когато само един ден те дели от шанса да получиш работата, за което мечтаеш. Отправна точка трябва да бъде работната среда, в която ще се наложи да се впишеш. И за да те улесним, ти предлагаме няколко основни стъпки, които да ти помогнат да покажеш най-доброто от себе си.

Основата: Запази я семпла!
Необходимо е само да при­криеш онези несъвършенства по лицето си, които биха ти причинили излишен дискомфорт. Важно е да изглеждаш свежа и да покажеш каква би била визията ти в офиса всеки ден. Най-добре използвай единствено лек флуиден фон дьо тен, който да се слее с кожата на лицето и в никакъв слу­чай да не стои като маска. Може да заложиш и на В.В. крем, който матира, хидратира и има лек фон дьо тен ефект. Чистата кожа прави силно впечатление, затова не сла­гай бронзант или руж, защото тук правилото „по-малкото е повече“ важи в пълна сила.

Очите: Кой е най-сигурният вариант?
Гримът трябва да е много лек, за което ще допринесат топлите цветове от бежово-кафявата Можеш да нанесеш тънка линия с кафяв мо­лив върху горния клепач и да подси­лиш окото с по-светъл нюанс сенки, които да комбинираш с тъмен цвят. Друг вариант е да сложиш малко сенки и спирала, като задължително оформиш и веждите си.

Устните: Червило или глос?
Каквото и да избереш, ще бъде добре. По-важен е цветът. Напри­мер, ако си от момичетата, които обичат плътността на червилото, заложи на светъл неутрален цвят бледорозово или прасковено, и забрави за ярките тонове. Ако пред­почиташ глосовете, то заложи на онзи, който има възможно най-малко блясък.

Маникюрът: Какъв е правилният цвят?
Това зависи изцяло от мястото, на което отиваш. Ако кандидат­стваш в банка, подходящо ще бъде да се лакираш в светли цветове. Хубаво е ноктите ти да бъдат добре поддържани и не много дълги. Ако работата, което искаш, е свързана с рекламната индустрия, например копирайтър, тогава може да си поз­волиш да си сложиш нещо ярко и нетипично.

Какво да носиш с теб?
Ако времето навън е топло или започнеш да се потиш в метрото на път за интервюто, е добре да носии спасителен вариант в чантата си несесер, в който да сложиш червило, пудра, кърпички и парфюм. Им и специални кърпички, които могат да попият излишната мазнина по лицето ти.

 

 

Твоят грим арсенал за пролетно разкрасяване

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар