Как да научите детето да не ви прекъсва?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Лесен начин да го отучите да прекъсва вашия разговор

майка-дете-разговор

Как да научите детето да не ви прекъсва – по тази тема са изписани много редове и са давани много съвети. Проблемът не е лесен за преодоляване и засяга почти всички деца в ранна възраст. Колкото и да обяснявате на едно малко момче или момиче, че не е възпитано директно да се намесва в разговор, трудно ще ви разбере. То смята за изключително важно онова, което иска да ви каже, и, разбира се, не търпи отлагане.

Ето тактика за успех дори при 3-годишни. Обяснете на вашето дете, че когато иска да сподели нещо с вас, но точно в този момент вие разговаряте с някого, да сложи ръка върху китката ви и да чака. Вие ще сложите ръката си върху неговата. Така, без да прекъсвате диалога, му давате знак, че знаете за желанието му и ще откликнете в първия удобен момент. Когато приключите важната част в разговора с вашия събеседник, обърнете се към детето и му дайте думата.

Само няколко пъти да приложите този метод и ще забравите за обичайните си реплики „Изчакай малко“ и „Престани да ме прекъсваш“, споделят родители, изпробвали простичката тактика.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар