8 храни, които събуждат заспалото либидо

През месеца на любовта не може да не поговорим малко и за храните, които събуждат заспалото либидо

стриди
Ето осем от тях.

Шоколад

Всеизвестно е, че шоколадът спомага за изработването на ендорфини – хормоните на щастието. Освен това черният шоколад зарежда с енергия и съдържа вещество, което ни прави по-възприемчиви към докосване.

Нектарини

Тези нежни и сладки плодове са полезни за сърдечносъдовата и половата система благодарение на високото си съдържание на калий, витамин С и два пъти повече витамин А от обикновените праскови.

Стриди

Казанова, гуруто в любовните дела, смятал стридите за безотказен афродизиак и изяждал не по-малко от 24 (а според някои източници и 50) преди среща. Вкусът на стридите е фин и деликатен, а в състава им има калций, йод, цинк, магнезий, фосфор и кобалт – вещества, които стимулират синтеза на хормоните на щастието.

Каперси

Названието им capparis spinosa се превежда от гръцки като желание и страст. В 100 г каперси се съдържат 150 мг витамин С и голямо количеството витамин Р, които укрепват кръвоносните съдове.

Яйчен жълтък

Учените са установили, че в яйчения жълтък има много витамин В6 (пиридоксин), който отговаря за синтеза на хемоглобин и отслабва действието на хормона пролактин.

Трюфели

Александър Дюма, който е не само талантлив писател, но и известен гастроном, споменава за свойствата на трюфелите като афродизиак. Според него те правят жените по-нежни, а мъжете – по-горещи. В трюфелите се съдържат вещества, подобни на феромони, които подсилват привлекателността за срещуположния пол.

Чесън

Може би ще ви се строи странно, но на Изток хапват сериозно количество чесън преди любовна среща. В Гърция също са смятали, че този афродизиак кара жените да се влюбват, а мъжете – да бъдат неусто-ими любовници. Холандски учени дори са разработили спрей на основата на чесън, който помага за повишаване на любовната страст.

Нар

Нарът отдавна е известен като натурален афродизиак, който възбужда желанието и освежава чувствата. Неслучайно според някои Ева е съблазнила Адам не с ябълка, а именно с нар. И до днес съществува поверие, че нарът винаги трябва да бъде споделен с любимия човек.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар