Проблемите със стомаха влияят на настроението на жените

Повечето жени дори не подозират каква е причината за тяхната раздразнителност, за лошото настроение, за сивия цвят на лицето и други неприятности – всичко това е заради проблемите с червата, направо казано – запека.

Хората се срамуват да говорят за това страдание, а това често е началото на много сложни проблеми. Дори при най- малкия намек за запек трябва да вземете бързи мерки. Лично аз не искам да гълтам таблетки и затова разчитам на народните рецепти.

На вас и вашите читатели ще предложа най-елементар­ната:

Смесете една част бял равнец, 2 части коприва и 3 части кора от зърнастец. Залейте една супена лъжица от сместа с чаша гореща вода и оставете за 20 минути. Приемайте вечер по половин чаша, докато напълно се възстанови работата на червата.

Едновременно с това се старайте да се храните със сурови или задушени зеленчуци. Ограничете или изцяло изключете от менюто си пълномасленото мляко и в никакъв случай не преяждайте.

Ето още няколко полезни съвета и рецепти:

  • сутрин още като се събудите, докато сте в леглото, си правете масаж на корема – 42 кръга по часовниковата стрелка и 42 кръга – обратно на нея. Такъв масаж е полезен и при лечение на колит;
  • като станете от леглото, бавно, на глътчици изпийте чаша вода, леко топла или със стайна температура;
  • след това през деня между закуската и обяда пийте вода на всеки 30 минути по една супена лъжица. Същото правете и след обяда; вечер изяжте една разслабваща салата. Вижте каква: още сутринта залейте с вода 2 парченца лимон, 4 зарзали и 7 сини сливи. Водата да покрива плодовете. Нека вечерта това да ви е последното ядене, след тази салата не употребявайте нищо друго преди сън, никаква друга храма;
  • при запек помага смес от мед със сок от алое в съотноше­ние 1:1 -по една чаена лъжичка 3 пъти на ден преди ядене;
  • много полезна е и овесената отвара;
  • още едно популярно средство – смесете една чаена лъжичка рициново масло с една чаша мляко и изпийте наведнъж.
b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар