3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

За съжаление, все повече хора се сблъскват с това неприятно оплакване – хемороидите. Те се появяват, когато малките вени в аналния канал се подуят заради вътрешното налягане или поради механичното притискане от седене, и започват да сърбят, парят и понякога да кървят. Много често хемороиди се появяват по време на бременност. Това се дължи на нарастването на матката. Тя притиска червата и по този начин частично нарушава кръвообръщението. Хубавата новина е, че с помощта на ефикасни природни средства можем да си помогнем.

1. Да си приготвим билков мехлем
Растението бодлив залист, наричано още миши трън, действа чудотворно на по­дутите вени, като ги свива. Смесете 10-15 капки тинкту­ра от билката или съдържанието на 5 капсули (които обикновено съдържат 100-200 мг екстракт) В малък съд с пчелен Восък (около 1/4 чаша). Намажете директно Върху мястото на дискомфорт. Можете да добавите няколко капки Витамин Е и алое за по- бързо успокояване на Възпале­нието. Използвайте мехлема, колкото често е необходимо.

2. Тайната сила на фибрите
Една от най-честите причини за хемороидите е бедната на фибри храна, която води до обра­зуване на малки, твърди и трудни за прокарва­не изпражнения. Затова консумирайте редов- но семена от псилиум – натурални или като съставка В хранителни добавки. Те спомагат за оформяне на по-меки изпражнения. Първата седмица Вземайте 1 ч. л. семена на закуска за­едно с 250 мл вода. Втората седмица вземайте семената на закуска и обяд. Третата седмица на закуска, обяд и вечеря и задръжте на това ниво. Фибрите абсорбират вода и така спомагат за образуване на големи, меки изпражнения. Затова, когато вземате псилиум или друг вид фибри, пийте много течности – 2-3 л вода на ден.

3. Водата облекчава моментално
Седящите Вани в топла вода за 10 мин няколко пъти на ден са един от най-бързите начини да облекчите дискомфорта от хемороидите.

 

Профилактични съвети при хемороиди

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар