Изповедта на Станка Златева за истинската причина да се оттегли от спорта

промоции

„Тялото ми е тотално амортизирано“, заявява Станка Златева като една от причините да прекрати спортната си кариера

Станка Златева

Станка Златева


Няма място, което да не ме боли. Лошото е, че някои болежки са хронични и няма да отшумят с времето. Хората говорят само за известността ми, за парите, но никой не дава сметка какво ми костваха победите в борбата. Не е изключено да остана инвалид и болката да се увеличава с напредването на възрастта. Съвсем сама ще трябва да посрещна това изпитание”, сякаш е напълно отчаяна Станка Златева.
Но не емоциите са основната причина Станка да каже „сбогом“ на големия спорт. Нова тежка травма не й даде шанс да се подготви за олимпийската квалификация, на която ще се раздават квотите за олимпийските игри в Рио, писа в. „Уикенд“.
„Щом няма да съм на олимпиадата, какво повече да правя в борбата. Не желая да ме превръщат в циркаджийска мечка. Да ходя по тв студията и да обяснявам колко още много успехи ме чакат и колко рекорда ще подобря. Едно време ламтях за още и още медали. Трупах отличията в една витрина, после ми трябваше шкаф, а сега не могат да се поберат в цяла стая. И какво от това? След месец-два всички ще са ме забравили. Така се случва с големите шампиони.Така се случва с всички в тоя живот.
Никои не си прави труда да те помни, когато вече не си под светлината на прожекторите“, убедена е петкратната ни световна шампионка. Родената в село Крушаре боркиня бърза да допълни, че славата в никакъв случай няма да й липсва. Напротив, тя на драго сърце ще се раздели със своята популярност.
„Едно време ме блазнеше мисълта, че хората ме познават. Какво искате от едно младо и глупаво момиче. И то като всички останали си пада по лъскавите неща. Вече съм на 32 и много добре съм осъзнала какво е важното в тоя живот. Хубавото е, че покрай спорта успях да събера достатъчно пари, да инвестирам в бъдещето си. Да, спечелих финансова стабилност, но колко други неща загубих… Личният ми живот отиде на кино, а хората решиха, че това е хубав повод за шеги по мой адрес. Едва ли не се превърна в лаф приказката, че „Станка не може да си намери мъж“, ядосва се великата ни спортистка, която така и не успя да спечели олимпийско злато.
Най-близко до мечтаното отличие Станка беше на олимпиадата в Лондон. Глупава грешка я проваля на финала срещу далеч по-неопитна рускиня. До ден днешен тя не може да си го прости.
„В онзи момент сякаш се отчупи едно парченце от сърцето ми. Бях сигурна, че ще стана олимпийска шампионка и ще се откажа в най-подходящия момент. Мечтите ми се срутиха, беше ми невъзможно да се събера психически. Опитах в следващите месеци да забравя глупаво загубения финал, но не се получи. Вече не изпитвах удоволствие от борбата и трябваше още тогава да се откажа. Но продължих с идеята да се боря в Рио. Сега това ми се струва глупава идея. Отказвам се, ще си живея живота”, отсича Станка Златева.
Най-важните хора в спорта се опитват да я разубедят, но тя е непреклонна. Има с какво да уплътни свободното време, което ще се ширне пред нея оттук нататък. „Не се притеснявайте, няма да скучая. Не съм се отказала да създам свое семейство. Ще бъда една спокойна и самоуверена жена, която има предостатъчно свободно време. Не е ли това достатъчно
да си намеря правилния човек с когото да се обвържа. И не си мислете, че кандидати не е имало много през годините. Но нито един не успя да накара сърчицето ми да трепне. А аз не вярвам в изгодния брак, в който няма любов. Лесно беше да си хвана първия срещнат кандидат, само и само да успокоя майка ми и другите роднини. И после какво? Щяхме да поживеем заедно година-две и да се юрнем да се развеждаме. Не съм такова момиче – хвана ли се на хорото, няма пускане“, безкрайно откровена е Станка Златева.
Тя ще си търси мъж и ще опита да завърти някакъв бизнес. Има идея в какво да инвестира, но пази в тайна инвестиционните си планове.
„Хората ме мислят за лековерно момиче. Истината е, че внимателно си правя сметката. Парите не са най-важното на тоя свят. Ако исках да забогатявам, щях да се откажа от българското гражданство и да отида да работя за много пари в чужбина. Не се полакомих. И сега няма да се лакомя и ще гледам да се занимавам с нещо, което да ми помага за месечната издръжка”, заявява Станка Златева.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар