Разликата между суха и дехидратирана кожа

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Бъдете грижовни към кожата си

Бъдете грижовни към кожата си

Бъдете грижовни към кожата си

Днес ще ви запознаем с разликата между сухата и дехидратираната кожа.

Оказва се, че определянето на типа кожа е истинско изпитание за представителките на нежния пол. На моменти оставате с усещането, че кожата ви е суха и щом започнете да употребявате продукти за този вид кожа, порите й се запушват и тя започва да изглежда още по-зле.


Трябва да знаете, че с напредването на възрастта способността на кожата да задържа вода и да произвежда мазнини намалява значително. Това се дължи на намалените количества на хиалуроновата киселина, която както всички знаем е натоварена със задачата да овлажнява кожата.
С други думи можем да обобщим, че дехидратираната кожа се получава в резултат на липсата на достатъчно количество вода, а сухата – на недостатъчното количество произведен себум.

Често пъти сухотата на кожата се дължи на гените, докато дехидратацията й е временно явление, появило се в резултат на външни фактори.
Такива могат да бъдат неправилното хранене, ниските температури през зимата, летните жеги, употребата на прекалено агресивни продукти срещу акне и др.

Светлата кожа е по-предразположена към сухота за разлика от по-тъмната. Имайте предвид, че ниските температури са сред основните фактори, които оказват изсушаващо действие на кожата.
Поради тази причина през зимния сезон трябва да използвате кремове, които са специално предназначени за тази цел, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар