Детето иска куче! Ами сега?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

На 5-6-годишна възраст у много деца се появява силно желание да имат домашен любимец

dete-s-kuche На този етап от развитието си те вече се справят самостоятелно с някои дейности и смятат, че биха могли да се грижат и за отглеждането на животинка. Често искат куче. Но това си е сериозна отговорност и родителите трябва да преценят дали могат да отделят достатъчно време. Защото обикновено става така: игрите с кучето са за детето, а грижите – за родителите.

Въпреки че животните учат децата на приятелство, обич и отговорност, имате пълното право да кажете „Не!“. Трябва обаче да намерите точните думи и аргументи, за да убедите вашия син или дъщеря в своята теза. Иначе рискувате да нараните детето. Или настойчивите и сърцераздирателни молби да породят у вас угризения, чувство за вина, колебания.

Анализирайте обстоятелствата едно по едно. Ако родителите по цял ден са на работа, а детето – на детска градина или на училище и занималия, тогава кучето ще бъде само вкъщи. Това ще му се отрази негативно, то може да стане агресивно и неспокойно. Изборът на порода също е важен. Вашият наследник мечтае за голямо и пухкаво куче? В стандартния градски апартамент ще ви бъде трудно да го отглеждате. Голямото куче изисква повече пространство, за да може да се движи свободно.

Със спокоен тон изложете своите доводи. Целта е да убедите детето, че идеята за домашен любимец при съществуващите условия е неосъществима, пише „Всичко за семейството“. Ако не сте твърдо против, дайте отсрочка, определете по-късен момент или пък предложете коте, папагал или морско свинче вместо куче.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар