Да остаряваш е SEXY!

Е, добре де – всъщност искаме да ти кажем защо не трябва да се шашкаш от рождения си ден и кои са причините да му се насладиш с пълна сила

Самочувствието ти ще достигне звездни висоти
Нормално е – вече имаш стабил­на кариера, опит в областта, в която работиш, и широка мре­жа от социални връзки, на кои­то може да разчиташ в различ­но време и по различни поводи. Ти си уверена и самостоятелна жена, която е в състояние да се справи с почти всяка ситуация в живота си.

Как да постигнеш това още сега: За „по-здравословна“ кариера и соци­ален живот се съсредоточи върху собствените си плюсове и пости­жения и престани да се сравняваш с другите. Вместо да си втълпя­ваш „Тя взема по-висока заплата от мен, значи е по-добра“, си кажи: „През тази година научих толкова много нови неща в работата си, които ще мога да използвам за нататък.“

Ще се справяш с пораженията по-бързо и лесно
Жените над 30 много по-лес­но се връщат в кондиция и преживяват неприятните съби­тия в живота си като раздяла, загуба на работа или на близък човек от дамите в началото на 20-те. Това се дължи на прежи­вяванията, които натрупват с годините.

Как да постигнеш това още сега: Страдаш по гадже, което те е заря­зало безцеремонно? Облечи най-къса­та си пола, сложи розово червило и с вирнат нос излез навън. Имаше ли мъж, който да не ти обърна вни­мание? Е, хубавото тепърва пред­стои. Седиш на бюрото омърлуше­на и чакаш края на тежкия работен ден? Избери три хубави неща, които са ти се случили днес (снимките от рождения ден на приятел бяха тол­кова смешни, а майка ти се обади да ти каже, че ти е купила кашмирен шал), и ги използвай като щит срещу лошото си настроение.

Ще отсяваш важните от маловажните неща
Колкото повече време си прека­рала на земята, толкова по-мал­ко от него ти се ще да прахо­саш. Кратко изследване на уни­верситета в Уест Вирджиния сочи, че студентите, които са си купили билет за някакво съби­тие, и то се окаже скучно, биха останали до края му само защо­то са дали пари. Докато хора­та над 25 определено биха си тръгнали, ако въобще не се заба­вляват.

Как да постигнеш това още сега: Животът е прекалено кратък, за да го пилееш за неща, които не ти дос­тавят удоволствие и не са ти инте­ресни. Затова си позволи да върнеш на рафта книга, чийто сюжет ти се струва блудкав или пък да си изле­зеш по средата на кинопрожекцията, защото този път Джерард Бътлър наистина се е изложил много.

Ще имаш по-пълноценни връзки
Разбира се, че оби­чаш прияте­лите си и те са безценни. Но с години­те ще се нау­чиш да отсяваш хората, на които имаш истинско доверие и които могат да ти бъдат опора в трудни моменти. Може би ще спреш да имаш нужда от твърде широк кръг познати, вероятно ще заобичаш още повече най-близките си хора и със сигурност ще си много по-търпелива, но и наяс­но с това от какво имаш нуж­да в любовните си взаимоотно­шения.

Как да постигнеш това още сега: Вместо да се опитваш да добиеш заветните 300 приятели във фейсбук, отдели това време за кафе с най-добрата ти приятелка или уик­енд с компанията, която те кара да се чувстваш добре. Нали не смяташ, че дори половината от „френдовете“ ти във фейсбук са истински при­ятели?

Ще бъдещ по-спокойна, отговорна и спестовна с финансите си
Това вероятно се дължи на факта, че имаш по-дълги наблю­дения върху това как се развива светът и как се променят паза­рите. Но е факт, че по-зрелите хора по-рядко се паникьосват, когато се случи да загубят пари или да излязат на червено.

Как да постигнеш това още сега: За да останеш на повърхността във времена на финансова криза и да боравиш спокойно с парите си, взе­ми решение какви ще са големи­те ти харчове за близките годи- на-две (обучение, нов дом или пък солиден ремонт) и започни I да спестяваш за тях. Отбеле­жи си при какви изключителни обстоятелства можеш да си позволиш да използваш спесте­ното не по предназначение. Така, ако решиш, че отчаяно се нуждаеш от обемна бежова чанта за есента, и се сетиш, че имаш заделени пари, просто погледни има ли я в списъка с приоритетите ти за догодина.

 

РОЖДЕНИЯТ ДЕН Е ИДЕАЛНОТО ВРЕМЕ ЗА НОВО НАЧАЛО НА ЖИВОТА ТИ

 

Вече на 30! Ами сега…

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар