Вечерната баня е по-полезна от сутрешния душ

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Сутрешното къпане е чудесен начин да се разсъним и да заредим тялото си с енергия

къпане
Ако душът е хладен и е предшестван от 15-минутна активна гимнастика, съдейства за ускоряването на метаболизма и стопяването на излишните килограми. Но къпането вечер с топла вода е също толкова важно.

Изследване, проведено от списание „Complementary Therapies in Medicine“, установява, че всекидневният по-продължителен вечерен душ или накисването на тялото в топла вана много ефективно намалява тревожността, ако се практикува в период от 8 седмици. От вечерното къпане могат да се извлекат и други терапевтични ползи. Добавянето във ваната на няколко супени лъжици зехтин или натурално, студено пресовано кокосово масло облекчава сърбежа и лющенето на кожата. Двете масла упражняват антибактериален и успокояващ ефект. Добре е процедурата да трае поне 10 мин.

Вечерната топла баня подобрява паметта и намалява стреса особено ако добавете етерични масла с релаксиращо действие. Изключително подходяща е употребата на бергамот.

Топлата вана преди лягане може да предпази от грип и настинка. В комбинация с морска сол тя успокоява тялото и отпушва носа.

Ще почувствате облекчение и ако страдате от болки в гърба и врата заради дългото обездвижване прави или на стол.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар