Мезотерапията – инжекции за младост

промоции

Как да бъде овлажнена пре­калено сухата кожа, вече замрежена от фини бръчици? Има ли начин тя да остане жизнена и еластична? Же­ните, които търсят медицинско решение на този проблем, се обръщат все по-често към мезотерапията.

Тази техника, появила се преди 56 години, има за цел да трети­ра конкретна патология с пре­цизни средства. В началото тя се прилагала срещу болки в ставите на пациенти, които не можели да взимат лекарства. Идеята на доктор Мишел Пистор била да се инжектират малки дози активни продукти в мястото на болката. Но тези инжекции се разли­чават от дълбоките инфилтрации, при­лагани в ревматологията, по размера на иглите, които в мезотерапията са по-тънки и се използват повърхностно. Днес мезотерапията все повече се из­ползва в разкрасяващата медицина.

ЗА СВЕЖО ЛИЦЕ
През 1990 година дерматолозите преоткриват мезотерапията като метод за „съживяване“ на кожата. Терминът „мезолифтинг“ добива популярност. Кожата се третира отблизо, подхранва се с това, което й липсва. Тази техника има поддържащо дейст­вие и ефектът й е вре­менен.

Какво се инжектира?
Най-често това са витами­ните А, В, С и Е, необходи­ми за живота на клетка­та, както и хиалуронова киселина за запълване на бръчките и създаване на обем. Не е добре да се смес­ват различни продукти, както и да се правят прека­лено голям брой инжекции наведнъж поради риска от вкарването на микроби в кожата.

Третират се зоните на лицето, шията, деколтето и ръцете. Най-добри резултати се получават след 3 до 5 процедури, проведени през 15 дни.

ПРОТИВ ЦЕЛУЛИТ
Появата на целулит е Свързана със затруднено кръвообращение; и недостатъчен лимфен дренаж, поради което тъка­ните набъбват от вода. Мастните депа притискат съдовете и водят до задържане на токсини в тъканите. Мезотерапията може да даде много добър резултат – от нея ме се отслабва, тя не нрави бедрата по-фини, но успешно се бори с портокаловата кожа и неприятните пухкави трапчинки, като нама­лява отока на мастната тъкан, възстановява ефективната микроциркулация, изхвърля отпа­дъчните продукти чрез липолиза и реструкту­рира съединителната тъ­кан.

Какво се инжектира?
Малки количества от венотонични лекарствени средства или екстракт от червена лоза се ин­жектират повърхностно в близост до вените. Броят на процедурите зависи от качеството на кожата.

ПРОТИВ КОСОПАД
Разбира се, мезотерапията не може да направи така, че по оплешивяла­та глава да поникне нова коса, но има значителен ефект, ако се приложи при първите симптоми, особено при косопад, предизвикан от силен стрес.

Какво се инжектира?
За подсилване на корените се използват витамин В и магнезий, а за подобряване на локалното кръвообращение – екстракт от рускус (иглица). Продуктите не се инжектират едновременно, а един след друг, за да бъде най-пълноценно действието на всеки от тях.

Програмата е дългосрочна. Започва се с една процеду­ра седмично в продължение на месец, следват две процедури през 15 дни и накрая една процедура месечно. Лечението продължава, докато престане падане­то на косите.

 

Моника, 56 г.: „Резултатът е напълно естествен!”

„Кожата ми е нормална, от смесен тип и без бръчки, но на леки бразди. Дерматоло­гът ми препоръча мезотерапията. Спазвах стриктно прави­лата, за да не усетя болка и за максимален ефект. Предварител­но се подготвих, като приемах арника на гранули. Преди всяка процедура нанасях обезболяващ крем върху лицето и го покривах с марля. След това убожданията не се усещат. Направиха ми пет процедури. Сега кожата ми е по-гладка, а резултатът е напълно естест­вен.“

 

12 заблуди за естетическото преобразяване

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар