Женствеността е въпрос на баланс и възпитание

промоции

Женствеността е многопластово понятие, което се променя в различните епохи

женственост

Често го определят като съвкупност от качества, които обществото очаква от жените. Тези качества обаче са свързани не толкова с противоположния пол, колкото с усещането за себе си на самата жена.

Защо може да е проблем?

Според психолозите женственото поведение се развива още от детството на момичетата. Ако детето расте в спокойна и благоприятна среда, където всеки има възможност да развива интересите си, то безпогрешно ще различава съответстващото на пола му поведение. Разбира се, първите учители са родителите, но за това не е отговорна само женската половина от семейството – майката и бащата трябва да взимат еднакво участие във възпитанието на момичето.

Нарушаването на баланса води до проблеми в по-зряла възраст. Главният пример за момичетата са майките им. Но тук става дума не само за външните проявления. Ако майката е свикнала да пренебрегва собствените си желания, ако се грижи за външния си вид само в присъствието на мъжа си, това е знак, че на подсъзнателно ниво не е самоуверена, не се наслаждава на себе си, не се чувства жена. Когато това не са единични случаи, а обичайно поведение, дъщерята също усвоява подобен светоглед и модел. От друга страна, ако бащата не взема активна роля във възпитанието на дъщеря си или още по-лошо – ако проявява враждебност към нея, тя не успява в зряла възраст да изгради пълноценни отношения с противоположния пол именно защото е неуверена в себе си като жена. От подкрепата на родителите, особено в ранните години от развитието, зависи самооценката на детето.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар