Вижте оригинални идеи за нестандартни сватби в България!

Все повече нашенци търсят нестандартни решения при организацията на мечтаната сватба, за да стане уникална.

В отговор на техните желания родните фирми вече предлагат какви ли не екстри за деня с главно „Д“.
Едно от най-интересните е наемане на цяла влакова композиция, която да превози гостите от точка А до Б.

По желание на младоженците към композицията може да бъде включен салонен вагон, където гостите и влюбената двойка да се почерпят, докато пътуват. Услугата се предлага от БДЖ. Цената обаче е различна за всеки клиент, тъй като тя се определя от километража, от броя на вагоните и броя на наетия персонал във влака. Предлагат се основно две влакови композиции – тази на цар Борис III – „Корона експрес“ и прословутият „Витоша експрес“ на Тодор Живков. Преди две години млада българска двойка казва „да“, след като отпътува именно с атракционен влак до софийски манастир. Там свещеникът венчава двамата и те си сватбаобещават, че ще бъдат заедно до дълбоки старини.

Разбира се, не е изключено и да си запазим 6-местен самолет за сватбения ритуал. На него обаче могат да присъстват само кумовете и служителите от обредната зала.

„Най-често българите наемат самолета, когато искат да изненадат любимата и да й направят предложение за брак“, поясняват от фирмата, предлагаща въпросната услуга. От друга родна сватбена агенция пък се хвалят, че могат да подсигурят балон под наем за сватбения ден. С него младоженците обикновено политат веднага след церемонията или пък отиват до събитието, особено ако гражданският ритуал е изнесен и ще е в голяма градина.

Други интересни възможности за разходка на гостите след церемонията предлагат в София, а именно наемане на цял ретро автобус или ретро трамвай. Цените при всички наеми се определят от броя на часовете, за които се взимат въпросните возила – като варират между 130 и 200 лева на час. Такъв е принципът на изчисляване на тарифата и когато чужденци търсят да заемат за ден-два луксозни яхти по морето.

„Случвало ни се е да наемат едновременно две големи яхти и обредът да се състои в открито море“, поясни сватбен агент. По думите му този тип решение се практикува предимно лятото, когато и много чужденци предпочитат да организират сватбата си на родното Черноморие. Тогава се налага и взимане на коне под наем, тъй като някои от големите романтици искат да пристигнат на плажа като „Белият принц на бял кон“, шегуват се сватбени агенти.

Под наем у нас могат да се вземат още шаферки и кавалери за тях в случая, когато двойката не разполага с такива, пише в. „Телеграф“. Проверката ни установи, че услугата се предлага от повече от година и е вдъхновена от чуждия опит. В чужбина например наемането на подобни персони било практика. У нас обаче все още услугата не е кой знае колко търсена. За разлика от нея обаче на голям интерес се радва наемането на фотобудка. Най-често тя се взима за около от 4 до 6 часа. Младоженците обикновено я поставят в ресторанта, за да могат след церемонията всички гости да си направят бързо и лесно ефектни снимки. От фирмата, която предлага въпросната услуга, поясниха, че е възможно снимките веднага да се принтират и така гостите да си отнесат булката и младоженеца за спомен у дома. Ако не е доплатено за цветно принтиране, то снимките много бързо се пращат до даден сайт, от който снималите се сватбари ги свалят на телефона си или качват почти веднага във Фейсбук.

„Преди години една двойка поиска така да ушием роклята и костюма, че да могат да се вградят камери, за да заснемат деня през техния поглед“, разказва сватбена агентка. Налагало й се е и да купува цветя за над 5000 лева, тъй като булката искала да се посипят по пътеката към олтара.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар