Как да тренираме, когато времето е топло?

Лятото все още е тук. Как да тренираме когато е горещо

трениране Айрян вместо кафе

Най-важното, разбира се, е да не се дехидратираме. Когато спортуваме на топло време, много по-бързо стигаме до момента, когато тялото ни вече е в рисково състояние заради липсата на вода. Затова каквито и тренировки да избирате за слънчевите дни, е добре да сте заредени с течности. Най-добрият вариант е вместо само вода да имате подръка айрян със сол, защото понякога в жегата кръвното пада и това е идеалната напитка, за да продължите да имате сили за повече движение. Не бива да прекалявате с кафетата обаче, защото те и да ви дават усещане за стимулиране, то е краткотрайно. В по-дългосрочен аспект напитките с кофеин действат диуретично и всъщност засилват риска от дехидратация.

Много важно правило не само за спортуващите е през горещите дни да не пият големи количества течности наведнъж и в никакъв случай прекалено ледени. Рискът от термичен шок е огромен и за съжаление в медицинската практика има много случаи на хора, починали след като са погълнали по бутилка ледена вода или халба бира наведнъж в прекалено горещ ден. Напитките трябва да се приемат хладни, на малки глътки.

Изберете за екип специални дишащи материи за горещи дни. Не бива да забравяте и кремовете против изгаряне, но ако се намажете обилно, рискувате още повече да се потите. Затова по-добре е да носите леки покриващи материи, отколкото да излагате големи участъци от тялото на лъчите.

Колкото и да сте запалени по спорта и готови да изпитвате собствените си възможности, спрете тренировката, когато температурата е прекалено висока или усетите някой от следните симптоми: гадене, виене на свят, главоболие и втвърдяване на врата. Те са симптоми за слънчев или топлинен удар. Веднага се приберете на хладно или поне отидете на сянка и по възможност поставете студена кърпа на челото и на врата си, пише „За жената“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар