Психология на драсканиците

промоции

От дълбока древност хората приписват на цветовете различна символика

драсканици Днес психолозите предупреждават, че цветът на дрехите разкрива характера ни и може да стане причина за неправилни послания. Има значение и какъв цвят флумастер сте хванали, когато несъзнателно си драскате.

Червено. При повечето народи то е символ за красота, но е и доста противоречив цвят. Наред с радост, любов и величие, може да означава кръв, огън, власт, борба. Червените рисунки подсказват, че търсите внимание, искате да доминирате, присъщо ви е царствено високомерие.

Оранжево. Символизира топлина, радост от живота, детска безгрижност и оптимизъм. Но в големи количества води до раздразнение и уморява човека отсреща. Ако нашарите само отделни елементи в оранжево, значи сте открит към събеседника си, разговорът ви носи позитивни емоции.

Жълто. Символизира слънчевата светлина и златото, но и повяхването на природата през есента. Може би затова в Япония е траурен цвят. Славяните в миналото са го приемали като сигнал за ревност и предателство. При мнозина това подсъзнателно отношение към жълтото е останало до днес, така че е обезпокоителен сигнал -чувствате се наранен.

Зелено. Символизира надежда, свежест, спокойствие, стабилност. За човешкото око е най-привичният и комфортен цвят, действа успокояващо. Няма по-добър избор, ако държите да предразположите събеседниците си.

Синьо. Символ е на небето и морските простори, на покой и свобода, на нежност и спокойствие. Действа успокояващо и предразполагащо. В по-тъмни нюанси подсказва за постоянство и благородство. Но може да символизира и че скучаете, ако разговорът е между приятели.

Виолетово. Сложността му се дължи на това, че е съставен от два противоположни цвята – червено и синьо. Въздействието му е двойнствено: и активизира, и затормозява. Сложен е за възприемане, предизвиква противоречиви чувства у околните. Виолетовото е един от най-тайнствените и дълбоки цветове. Символизира мъдрост и духовност, ще предаде позитивни сигнали, ако насреща имате интелигентен събеседник.

Розово. Символизира нежност, доброта, крехкост, романтичност. Това е най-женственият цвят и използван от жена, сигнализира за нейната ранимост. С него пък мъжете показват нерешителност или прекалена обвързаност с майката. Яркорозовият е по-агресивен и издава прекалено властолюбив, желание за домининация.

Кафяво. Дълго време е смятан за скучен цвят, за символ на печал и умора. С времето все по-често се приема като символ на уют, доброта, покой. Подсказва за стабилна нервна система и липса на агресия.

Черно. Това е изборът на хората, които не искат да бъдат забелязвани, на прикритите и лицемерните. Ако пред теб има чаша с разноцветни моливи, а избереш подсъзнателно черния, значи таиш неприязън към околните, искаш никой да не се занимава с теб, но и ти да не се занимаваш с никого.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар