Ето какво шефовете мразят най-много на света!

Кандидатствате за работа. Канят ви на интервю. Сега най-важното е да я получите

лош шеф И толкова се стараете да се харесате, че преигравате и създавате лошо впечатление. Друг вариант: интервюто е минало добре и сте получили мечтаната позиция. Искате да ви харесат и пак се престаравате. Отново създавате погрешно впечатление. Това няма да ви се случи, ако знаете кои са качествата, които никой шеф не харесва.

Неточност. Важно е да покажете още в началото на кариерата си в нова компания, пък и през цялото време, че сте дисциплиниран човек. Да идвате навреме, да се държите учтиво и според установените правила в офиса, точно и конкретно да разказвате за опита си, за своите силни и слаби страни. Не лъжете и не се хвалете – истината бързо ще излезе наяве. Докато се впишете в колектива, се въздържайте от интимничене, пиперливи шеги и прекалена бъбривост. Обсъждайте само конкретната си задача. Ако ви се наложи да закъснеете, задължително предупредете прекия си шеф. Но е най-добре да не ви се налага. Въздържайте се от коментари за заплатата. Работодателят ви не е глупак и знае, че парите са важни за всеки. Но ако ги поставяте на първо място при всеки разговор, той ще си помисли, че веднага ще хукнете да напускате, щом получите по-изгодно предложение.

Небрежност. Няма шеф, който да приеме небрежността на своя подчинен. Погрижете се за всичко, което ще оформи мнението на шефа и колегите за вас: външен вид, грешки в първите изготвени доклади, начин на общуване лице в лице и по телефона. Изрядност във всичко – това е основното правило в днешния корпоративен свят. Изискват го всички сериозни работодатели. Много е важно да не се отпускате. Това е една от най-често срещаните грешки. Изпитателният срок е фиксиран, но и после може да ви уволнят, ако паднете под очакваното ниво.

Наглост. Запомнете правилата за поведение в офиса и не ги нарушавайте. Дори шефът да е по-млад от вас, не преминавайте на „ти“ и в никакъв случай не го поучавайте от висотата на вашия опит. Не сочете с пръст колегите си при всяка грешка и не я съобщавайте пред всички. Не се бъркайте в. делата на другите и забравете за израза „В предишната ми работа това не го правехме така.“.

Самохвалство. То може да провали всяка кариера. Не се поддавайте на съблазънта да разказвате надълго и нашироко за успехите си и за доброто си семейство с две деца отличници. Говорете само за заниманията, които са свързани с конкретните ви задължения, и за постиженията в предишната работа, които имат конкретни измерения и пряка връзка със сегашната ви дейност (например колко нови клиенти сте успели да привлечете и колко от тях биха могли да влязат в сегашния ви списък).

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар