Лесни упражнения за обездвижени стави

Ти лайф за Лекува

Дългият работен ден пред компютъра може да доведе до сериозно влошаване на здравето, предупреждават специалисти

упражнения Много хора пренебрегват кратките почивки и раздвижването, а те са важна профилактична мярка срещу затлъстяване, високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и рак.

Лекарите препоръчват да намерите време за няколко терапевтични упражнения, които ще прогонят напрежението в шията, раменете, гърба и бедрата.

Отворете гръдния кош. Това упражнение е от голяма полза, ако седите дълго време прегърбени. Изтеглете ръцете назад и ги извийте, докато се срещнат. Опънете брадичката напред. Преплетете пръстите и вдигнете ръцете нагоре, докато почувствате разтягане на гърдите и раменете. Задръжте в това положение 10 секунди, освободете и повторете.

Разтоварете бедрата. Седенето по цял ден предизвиква дискомфорт в мускулите на бедрата и седалището. Застанете на пода на колене. Поставете левия крак пред вас под прав ъгъл. Упражнете натиск напред, за да усетите напрежение. За по-голямо натоварване вдигнете дясната ръка над главата. Задръжте 10-15 мин. Направете същото с другия крак.

Усучете тялото. Легнете по гръб. Разтворете краката и ръцете. Свийте коленете към гърдите, като през това време ръцете са на пода и не вземат участие. Оставете краката бавно и свободно да паднат от едната страна на тялото. След това сменете страната. Изпълнете упражнението 3-4 пъти.

Завъртете рамената. Цялата горна част на тялото ще се освободи от напрежението и ще се отпусне, ако всеки ден практикувате това движение неколкократно. То е съвсем елементарно и се състои само в завъртане на рамената назад – по 10 пъти във всяка посока.

Разтягане от глава до пети. Изправете се и изпънете ръцете високо над главата, докато почувствате разтягане. Останете така 8-10 секунди. След това се наведете и докоснете с ръце пръстите на краката. Задръжте 8-10 секунди и повторете.

Магазин за красота и здраве

Recent Posts

Добавете коментар