Дръжте тайните си далеч от интернет

Понякога много ни се иска да разкажем на приятели и близки колко сме щастливи, че нещо прекрасно ни се е случило… Но в никакъв случай не бива да го правим!

тайна интернет

Често, особено с появата на интернет, хората лекомислено излагат личния си живот на показ. В социалните мрежи, където можете да се срещнете с колеги и съученици, всички ще разберат дали сте семейни или не, с кого работите, къде учите, в кого сте влюбени. Всеки, който влезе на вашата страница, ще е в курса на случващото се с живота ви – приятели, познати, просто случайни потребители.

Най-опасното за всички, които си водят дневник в Мрежата, е да пишат за предстоящи важни събития, за своите планове, надеждите за успех, за току-що формираните отношения и за първото успешно събеседване за работа. Това, за което мечтаете, което истински искате, трябва да си остане само ваше. Да сте отковени с всички „юзъри“ ви поставя под заплаха. Защото всеки човек, който посети страницата ви, може да ви завиди. Затова е добре да споделяте само това, което вече ви се е случило, за това, което не могат да ви отнемат.

Ако става дума за брак, не бива да бъдете абсолютно уверени, че той е до гроб, и затова е по-добре да не помествате снимки на половинката си. Още по-опасно е, ако започнете да пускате снимки в Мрежата на новороденото си дете. Ако вашата страница е посетила някоя нещастна, самотна и бездетна позната, може дори неумишлено да урочаса бебето ви.

Завистта е страшна по своята негативна енергетика сила. Често обладаните от нея дори не се нуждаят от специални обреди, за да ви навредят. Достатъчен е само един поглед на криво към портрета на вашето дете, за да протече по виртуалните канали отрицателният импулс, умножен по броя на ощетените от съдбата потребители, които случайно са надникнали във вашия интернет дневник.

Ако все пак нямате търпение да обнародвате в Мрежата личните си снимки или да разкажете за плановете и надеждите си, поне се подсигурете преди и след публикуването с просто заклинание, което ще ви помогне да се защитите от завистта:

„Среща раба (вашето име) с хляб и сол. Благослови, Господи, и го обикни. Моля Божията майка за милост!“.

Това заклинание е особено подходящо, ако някой буквално извлича от вас информация -така настойчиво, че не можете да се отървете с общи фрази. Такова поведение често е свойствено на завистливи и озлобени стари познати, чийто живот се е развил не така успешно като вашия, и с които сте се срещнали след много години…

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар