Малък ремонт през лятото – колко ще струва?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Горещините ни предразполагат към отпуснато и мързеливо настроение. Лежим на дивана с крака върху масата и гледаме телевизия. В това няма нищо лошо, но ако се огледате внимателно около себе си, нищо чудно да установите, че е време за освежаване.

През по-студените месеци проветряваме по-рядко и за по-кратко. Това обаче непременно се отразява върху общия вид на жилището ни. Тапетите пожълтяват, латексът става на петна, а ароматите се наслояват навсякъде около нас. От пролетното почистване пък изминаха повече от два месеца, така че е крайно време да обърнем внимание на дома си. Няма по-добро средство за борба с мързела от един малък ремонт. Това не включва къртене, саниране или други сложни дейности. Дори, напротив, от вас се изискват почти минимални усилия и средства. Защото лятото е сезонът на намаленията, а това важи с пълна сила в магазините за дома, чиито каталози гъмжат от примамващи оферти. Така че грабвайте портфейла, ще са ви нужни около 300 лв.

Мъдростта на майсторите

Ако сте пушачи, но все още имате помещения с тапети, най-добре се отървете от тях, пише в. „Телеграф“. За вас правилният избор е малко по-скъп, но пък качествен дишащ и миещ се латекс. Освен че по-трудно потъмнява и димът не му се отразява толкова, той е идеален и за семейства с малко дете. Всеки знае, че любимото занимание на малчуганите е да рисуват по стените. Осигурете им това удоволствие, без да хабите нерви, труд и още пари. Пък и според мъдростта на майсторите „евтината боя никога не стига“. Винаги трябва още и още, за да се покрие плътно и равномерно. Така че в тези случаи максимата „евтиното излиза

Да освежим дома си

Да освежим дома си

скъпо“ важи с пълна сила. Хубавият латекс е много лесен за поддръжка и струва около 20 лв. за 4 кг. Това звучи доста на базата на 8 или 10 лв. за същото количество, но много често при по-качествените бои не се налага нанасянето на повторен слой, което само по себе си води и до спестяване на средства. Най-важната стъпка е да изберете нюансите, които да паснат на интериора на дома ви, но и да са в синхрон с последните тенденции. Много е важно обаче да се съобразите с обзавеждането си, защото понякога колкото и модерен или свеж да е даден цвят, той просто не се връзва с атмосферата на стаята.

Тази година модата в цветовете изобилства от предложения. От меките и пастелни тонове, през опушените, металическите, медните и кожените ефекти, до 50-те нюанса на сивото и хита сред цветовите гами – модерния марсала. Той е комбинация между червеникавокафяво с приглушен винен оттенък, вдъхновена от сицилианските вина със същото име. Беше обявен и за цвят на годината. И с право. Той обаче е много капризен и предразполага към едно по-аристократично обзавеждане. Да не пропуснем и вечно актуалните през лятото морскосини багри, както и плодовите и бонбонените нюанси. Изборът е въпрос на усет и въображение. Всъщност според експертите все по-често тенденциите ни подтикват към смели комбинации. Ако доскоро всяка стая от дома ни трябваше да кореспондира с останалите, то днес е точно обратното. Прескачаме от помещение в помещение през стилове, противоположности, дори епохи. Така например ако решите спалнята да е в марсала, то холът може да е в сивата гама, а кухнята – в ярки и пастелни цветове или геометрични фигури. Все пак сами по себе си тези стаи не кореспондират помежду си, имат различни приложения и индивидуално обзавеждане. Защо това да не се отнася и за избора на багри и нюанси? Не се колебайте да експериментирате. Оцветете всяка страна в различен цвят или пък ги направете срещуположни, например двете дълги стени – в тюркоазено, а двете по-къси – в наситено жълто. Подобни комбинации винаги са успешни.

Сметки

Изборът на палитрата и латекса е повече от половината свършена работа. Ако приемем, че ще боядисвате три помещения, за които ще използвате например 6 различни цвята боя, значи ви трябват около 7 или 8 кофички латекс. Покритието им е около 10 кв. м за един кг, а общото им съдържание е 4 кг. Това значи, че при комбинация на две по две стени в различни нюанси ще са ви нужни две кофички за една стая. При цена от 20 лв. за една кофичка простата сметка показва, че общата цена за освежаването на стените в дома ви излиза около 160 лв. Останалите харчове са по-дребни, но са важни за добрия краен резултат. Естествено, за да боядисате дома си, ви трябват мечета и четки. Изберете универсалните четки, но вземете 2 или 3 размера, например една от 30, една от 50 и една от 70 мм. Общо ще ви струват около 5 лв. Хубаво е да разполагате и с поне две мечета – голямо и малко. Цената за средно качество валячета е около 15-20 лв., т.е. общо ще са ви нужни около 50 лв. Сложете допълнителни 20-ина лева за удължител. Задължително е да се запасите и със защитни ленти също с различна ширина. Те ще са ви много необходими за ъглите, ръбовете, контактите и ключовете за лампите, които не искате да цапате, както и за пода на мястото, на което свършва стената. За тях ще трябва да извадите около 10 лв.

Хубаво е да си осигурите и найлони за покриване на мебелите. Пукнахме двестате лева. Остават още сто, за да изпълним до дупка заложения бюджет. Един от вариантите е да ги използвате за някакви декорации, картини, стикери, снимки или пана, които да подредите в дома си, а друг – да ги вложите в различни дребни акценти като ваза, нов полилей, декоративни възглавнички или друго. Оставете си 2 лв. за финал. Влезте в магазина, вземете си една студена бира и се залавяйте за работа.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар