Кога трябва да променим начина, по който се гримираме?

Един от основните плюсове на макиажа е, че дори и с малко количество може да подчертаем красотата и да прикрием недостатъците във външността си

грим За да го постигнем обаче, трябва да намерим хармонията между вътрешното си усещане и начина, по който изглеждаме. Кои са първите признаци, че е време да смените макиажа, за да освежите имиджа си?

Всяко лице има нещо „най-„, което трябва да се подчертае. Например ако най-красивата, привлекателна и изразителна част от вашето лице са очите, нужно е спрямо тяхната форма и цвят да подбирате грима и дори нюансите на гардероба си. Когато сте наясно коя част от лицето си харесвате най-много – очи, вежди, устни, нос и т.н., ще се чувствате най-комфортно, като намерите подходящия начин да я подчертаете чрез грима.

Добрият грим е този, за който забравяте. Ако от време на време усещате безпокойство и се налага да тичате до тоалетната, за да го поправите, значи нещо не е наред, пише „За жената“. Например ако основата на грима ви е твърде мазна и трябва често да нанасяте пудра, сменете я с по-лека или матираща формула.

Ако макиажът изглежда нехомогенен, виждат се отделните слоеве или стои като маска на лицето, ако ви се струва твърде тежък или обилен, значи е време да смените козметичните си навици. В тези случаи експертите обикновено съветват да се премине към по-леки и качествени козметични продукти, както и да се научите правилно да ги нанасяте и смесвате. Например заменете тъмната и тежка пудра с по-лек бронзант или пудра под формата на крем. За да не изглеждат веждите ви тъмни и неестествени, очертавайте ги с по-мек и нежен молив.

При използването на неподходяща козметика лицето лесно се възпалява, появяват се зачервявания и акне. В този случай е важно да разберете кой точно от използваните продукти причинява негативната реакция на кожата. Освен това редовно почиствайте всички четки за грим (или най-добре като за начало ги заменете с нови). Ако възпалението продължава, непременно посетете дерматолог.

Ако редовно се изнервяте пред огледалото, когато се гримирате, значи е дошъл моментът да намерите нов, по-лесен начин за макиаж. Самият процес по нанасяне на грима трябва да е антистрес терапия и да подобрява не само външния вид, но и настроението ви.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар