Рязкото спиране на учебния процес крие рискове за децата

Специалисти разкриват негативните влияния от рязкото спиране на учебния процес

Оказва се, че лятната ваканция, която е така дълго чакана от учениците, е вредна за тях.
През трите месеца, в които са във ваканция децата забравят за всякакъв вид учебна дейност и прекарват голяма част от времето си навън в разходки с приятели или в игри.

Специалисти разкриват негативните влияния от рязкото спиране на учебния процес

Специалисти разкриват негативните влияния от рязкото спиране на учебния процес

За родителите, които по време на учебната година са водили тежки битки с децата си, за да ги отлепят от лаптопа, телевизора или таблета, лятната ваканция е манна небесна.
Психологът Методи Коралов обаче посочва, че рязкото спиране на учебния процес е все едно се освобождаваш от някакъв неприятен товар.
Специалистът е на мнение, че по този начин се губи скоростта, която детето е набрало по време на учебния процес и може да се стигне до загуба и на малкото постигнато през учебната година.

Разбира се това далеч не означава, че през лятото детето трябва да бъде натоварено с толкова много задачи, както по време на учебния процес, но пък и трябва да продължи да тренира ума си макар и с по-леко натоварване.
Психологът допълва, че рязкото спиране на учебния процес оказва негативно влияние върху децата и по още една причина – създава се неправилна нагласа, че това, което трябва да вършат по време на учебния процес е много тежко и мъчително, а ваканцията е изпълнена с безгрижни и щастливи дни, пише ezine.bg.
ИСКАТЕ ЛИ ДА СТЕ КРАСИВИ И ЗДРАВИ?
ЕТО ТУК МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ ЗА ТОВА!>
vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар