Нови билкови рецепти спасяват от косопад! Прочетете ги!

промоции

Смяната на козината при животните може и да означава смяна на сезоните, но със сигурност това явление при хората се слави със своята целогодишност

билки коса Никак не е забавно да вадим от прахосмукачката топчета коса, която доскоро се е намирала върху главата ни. За съжаление застраховката срещу плешивост не важи и за жените.

Майката природа си иска своето. Едновременно с това обаче дава и някои лекове, които да спасят скалпа ни от прекалена бляскавост и неокосме-ност.
Чували сте мъдрата приказка, че човек е това, което яде. Това с пълна сила се отнася и за косата. Хранителен режим, в който присъстват повече небелени плодове и зеленчуци, допринася за силата на косъма. Полезни за косата са картофите, чушките, краставиците, дори бобовите кълнове, които са богати на силикати – минерали, които я укрепват.

Гинко Билоба

Това растение подобрява кръвообращението в мозъка и на кожата. Специалистите вярват, че увеличеният поток на кръв към скалпа увеличава израстването на нова коса, доставяйки нутриенти на фоликулите на косата.

Зелен чай

Катетините в него потискат ензима 5-алфа редуктаза, който превръща тестостерона в убиеца на коса дихидротестостерон (ДХТ). В резултат на промени в метаболизма на андрогените – мъжките полови хормони, може да се стигне до поява на косопад.

Коприва

Една от тайните на бабите ни изживява своето възкресение, след като и съвременните козметични експерти се обърнаха към тази билка в помощ срещу оплешивяването. Както при Зеления чай, и при копривата химикалите в растението възпрепятстват пагубното трансформиране на тестостерона в ДХТ. Неслучайно толкова балсами и шампоани се правят от екстракта на копривата, която прави косата гъста и здрава.

Червена чушка

Този зеленчук е удачен не само в салатите, но и върху главата ни. Той има способността да увеличава производството на хистамини, които стимулират деленето на клетки и растежа на косата.

Лук

Ако нанасяте два пъти дневно в продължение на два месеца сок от лук директно върху скалпа си, възможността да се сдобиете с нова реколта коса изобщо не е невероятна. Първите резултати са видими още след втората седмица, пише „За жената“.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар