25 фасулски прости повода за широка усмивка

Всички от време на време забравяме да спрем, да си поемем дълбоко въздух и да се насладим на дреболиите, които ни правят щастливи. Ет няколко начина да изпиташ най-простото и едновременно с това най-изпълващо усещане – чистото удоволствие от факта, че животът е прекрасно нещо!

1. Да харесаш картичка с духовит надпис в духа на „Питието сила дава и всеки змей до употребява“ и да я купиш за приятел, за когото ти напомня. За да се посмеете заедно.

2. Да си позволиш да се размечтаеш. Не плахо или с хиляди уговорки „ако“, а така, както го правеше, когато беше на 13 и се беше влюбила до уши.

3. Да събираш тен през уикенда на някой открит басейн. Не е необходимо да чакаш отпуска и морето, за да се насладиш на лятното безгрижие.

4. Да постоиш вечер на терасата да позяпаш звездите, защото според теб романтиката не бива да се случва само в неделя вечер, по време на поредния епизод на „Стъклен дом“.

5. Да откриеш във фейсбук бившата си голяма любов, да й изпратиш покана и да се сприятелите. Готино е, когато си  простила на някого и реабилитираш част от миналото си, вместо да се преструваш, че въпросният епизод не съществува.

6. Да прекараш нощ на кафе с Бейлис и сладки приказки за мъже с близка приятелка. На другата сутрин винаги се чувстваш супер заредена, независимо че сте легнали по първи петли.

7. След ден – кошмарна лудница, да се усамотиш с фунийка сладолед или любимо лакомство да разпуснеш на пейка в някоя градинка. Между другото случва се от близкото заведение да са пуснали диск с любимата ти музика – това си е неочакван подарък!

8. Да отидеш на диско и да се развихриш, без да ти пука как изглеждаш отстрани, в разгара на мръсен танц № 10 с партньор №… 15?!

9. Да боднеш неочаквано носа си в храст рози на нечия ограда – разцъфтели, ухаещи с тежък дъх на вино и парфюм, пет пари не даваща за минувачите, които те гледат странно.

10. Да успееш най-сетне да изчистиш телефона, пощата и фейсбука си, от всички спам контакти и съобщения. Какво огромно облекчение, а?

11. Да си позволиш лукса поне за няколко часа да спреш да се страхуваш за каквото и да било. И да направиш някоя детинска глупост, без да се замисляш за последствията.

12. Да си пипнеш шапката и да заминеш нанякъде. Заради тръпката от всичко, което би могло да се случи там.

13. Да се облечеш откровено мръснишката. И да се усмихнеш злорадо при всички извити вратове, втренчени погледи и „Евала!“ – та, които  – много ясно! – галят самочувствието.

14. Да не се притесняваш да заговаряш непознати. Не се знае на каква ценна личност може да попаднеш на опашката за фалафел например.

15. Да си купиш книга за Астрология, нумерология или гледане на кафе. Дори да не помогне, няма да навреди!

16. Да си спретнеш вечеря с шампанско и… не, не сълзи, а ягоди. Във ваната. С компания или без.

17. Да си легнеш с Бегбеде или Тери Пратчет. Защото ще ти помогнат да заспиш в прекрасно настроение и да се събудиш в още по-добро.

18. Да пуснеш фото фиш. Ако не спечелиш нищо, значи ще ти провърви в любовта.

19. Да забуташ кантарчето в мазето. Това, че се мериш 5 пъти на ден, няма да ти свали никакви килограми. Така че има ли смисъл да си мазохист?

20. Да спортуваш, да спортуваш, да спортуваш… Не защото гониш маниакално перфектната фигура, а защото движението те кара да се чувстваш тооолкова неистово… жива!

21. Да си пуснеш 100 пъти една и съща песен, понеже обожаваш прилива на емоции, който ти носи – всеки божи път, всеки божи път… докато не ти се до повръща от нея, разбира се.

22. Да направиш нещо забранено. Именно защото е забранено.

23. Да намериш време и нагласа да се насладиш на един залез.

24. Да джойнваш групи във фейсбук само защото някой ще ги прочете.

25. Да танцуваш така, сякаш, никой не те гледа. Да обичаш така, сякаш никой никога не те е наранявал. Да живееш така, сякаш няма да има утре… Още сега.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар