Лечебните свойства на сок от картофи

Ти лайф за Лекува

Не всички знаят и разбират истинската стойност на картофите. 

sok kartofiМнозина смятат, че високото съдържание на нишесте оказва вредно въздействие върху човешкото тяло, но това не е вярно, тъй като те съдържат по-малко калории от мазнините и алкохола, а по-важното е, че са богати на хранителни вещества, които нашето тяло изисква. Ако добавим храни, съдържащи нишесте към нашето меню, си гарантираме добър източник на енергия, произведена от нишесте, фибри, калций, желязо и витамини от група B. Освен това, използването на сока от картофи има лечебни ползи.

Основната лечебна сила на картофения сок е в лечението на рани и изгаряния. Настъргани сурови картофи се прилагат върху засегнатата област

Картофеният сок се използва от хора, страдащи от язва на стомаха. Пресен сок, приеман на гладно, обгръща стомашната стена и по този начин се облекчава болката. Всекидневната и правилна употреба на картофен сок помага за пълното възстановяване на пациента. Между другото картофеният сок намалява перфектно киселинността на стомашно-чревния тракт, борейки се с гастрита и панкреатита.

Сокът се използва при лечението на черния дроб, а също така намалява подуването в стомаха и има диуретично действие. Той се препоръчва при запек и стомашни спазми. Памучен тампон, напоен в сок от картофи е най-доброто лекарство за хемороиди, ако се приложи към проблемните области.

Картофеният сок понижава кръвното налягане и нивото на кръвната захар и е задължително условие за диабетици. Освен това е отлично средство за детоксикация на организма, помага за бързо прочистване на тялото от радионуклиди и токсични вещества. Мнозина го пият в случай на отравяне.

Какво ценно има в сока от картофи?

  1. Съдържа голям брой витамини: B, C, E, PP
  2. Съдържа калций, магнезий, фосфор, желязо, калий, натрий
  3. Съставът включва каротин, минерални соли, аминокиселини, захари, ниски дози соланин
  4. Съдържа над 30 микроелемента

Как да се пие сок от картофи

  • При гастрит, стомашни киселини, холецистит вземете по 1 чаша всяка сутрин в продължение на 10 дни. След това 10 дни почивайте и започнете нов курс. Трябва да направите 3 курса, въпреки че ще забележите подобрение много по-рано.
  • Лечение на стомашни язви с картофен сок се извършва по следния начин: вземате 3 пъти дневно 15 минути преди хранене, като се започне с една четвърт чаша, постепенно се привежда дозата до една чаша. Продължителност на курса – 3 седмици.
  • Ако имате проблеми в стомаха или високо кръвно налягане, вземайте два пъти дневно по половин чаша половин час преди хранене – сутрин и вечер.
  • Ако имате начална фаза на диабет, вземайте по четвърт чаша три пъти на ден преди ядене.

Продължение

 

Още ползи от картофите

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар